Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Münchenben felfalták a „farkasokat” – videóval

Münchenben rendezték a német kupa elődöntőjének első mérkőzését, ahol a hazai kirakatcsapat, a Bayern München ellenfele a Wolfsburg volt. A találkozón a bőrnadrágosok esélyt sem adtak ellenfelüknek és magabiztos játékkal sétáltak be a kupa döntőjébe.

A mérkőzés esélyeseként a találkozót megelőzően mindenki a triplázásra készülő Bayern Münchent jelölte meg, akik végül érvényesítették is a papírformát. Az első helyzet a bajorok előtt adódott, ám Schweinsteiger lövése végül centiméterekkel ugyan, de elkerülte a kaput. Az első gólt a Wolfsburg korábbi játékosa, Mandzukic szerezte, aki Robben passzából volt eredményes. A horvátot a találatot követően ápolni is kellett. Három perccel később majdnem egyenlő volt ismét az állás, ám Hasebe lövését végül blokkolni tudták a védők. Az ezt követő percekben többet birtokolták a labdát a farkasok, gólt azonban ismét a Bayern szerzett. Shaqiri csapott le egy labdára az ellenfél térfelén, cipelte egy darabig majd Robben elé tálalt, aki egy finom mozdulattal elgurította a labdát a kapus mellett. Ekkor mindenki azt hihette, hogy a találkozó véget is ért, kivéve a Wolfsburg játékosait. Megpróbáltak mindent, hogy közelebb kerüljenek vendéglátójukhoz, erőfeszítéseiket végül siker koronázta. A félidő utolsó percében ugyanis Diego gondolt egyet, és jobbal szép gólt lőtt a Bayern kapujába ismét nyílttá téve a mérkőzést.

A második félidőre változatlan összetétellel futottak ki a csapatok. Öt perc játék után Shaqiri is betalált, egy röviden elvégzett szöglet után Robben passzolta a svájci válogatott játékoshoz a labdát, aki 16 méterről a kapuval szemben állva kilőtte a bal alsót. Egy órányi játék után Hecking mester úgy gondolta, őt bizony ne nevezze a meccs után senki gyávának és hátvéd helyett támadót küldött a pályára a felzárkózás reményében. Ez a húzása azonban fordított módon sült el. Egy darabig még elpasszolgattak a bajorok játékosai, majd pályára lépett a mellőzöttsége miatti nemtetszését a napokban kinyilvánító Gomez, aki hat perc alatt mesterhármast ért el. A Bayern takaréklángon égve fektette két vállra aktuális ellenfelét, és várhatja a holnapi másik elődöntőt, ahol kiderül majd melyik csapat lesz az ellenfele a fináléban.

Bayern München – Wolfsburg 6:1 (2:1)
München, Allianz Arena Vezette: Knut Kircher

Bayern München: Neuer – Lahm, van Buyten, Dante, Contento – Martinez, Schweinsteiger – Robben (Rafinha, 74.), Müller (Gustavo, 63.), Shaqiri – Mandzukic (Gomez, 77.) Vezetőedző: Jupp Heynckes

Wolfsburg: Benaglio – Rodriguez, Naldo, Madlung, Fagner (Dost, 61.) – Medojevic, Polak (Trasch, 73.) – Hasebe, Diego, Vieirinha – Olic (Helmes, 73.) Vezetőedző: Dieter Hecking

Gólszerző: Mandzukic (17.), Robben (35.), Shaqiri (50.), Gomez (80., 83., 86.) illetve Diego (45.)
Sárga lap: Schweinsteiger (81.) illetve Naldo (53.), Polak (62.)


Bayern vs Wolfsburg 6:1 MATCH HIGHLIGHTS by footballdaily1

Móra Tamás