Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Hozta a kötelezőt a Marseille – Videó

A bajnoki címre, vagyis inkább a Paris Saint-Germain üldözésére „szakosodott” másik együttes, a Lyon után, az Olympique Marseille is letudta soros bajnokiját, a 33. fordulóban.

Az OM szombat koraesti ellenfele, a nála papíron jóval gyengébb, a kiesés elleni küzdelemre kárhoztatott Stade Brest volt. A nagyjából meglepően kiegyenlített mérkőzésen végül hazai győzelem született.

Érdekesség, hogy bár összességében többet volt a labda a Marseille-ieknél, mégis a vendégek próbálkoztak kapura lövéssel. Ez talán érthető is, hiszen a nagy, még így hat pontos hátrányával, az Elie Baup vezette hazaiak aligha érik már be az élen, az első PSG-t. Ám az utolsóelőtti Brest-nek minden pontra szüksége van, a kiesés elleni harcban.

Így lett volna a fontos ma is a kiscsapatnak legalább egy döntetlen, és az azzal járó egy pont. Nos mint már fentebb említettük, ez nem jött össze: Benoît Cheyrou a 45. percben csodásan tekert egy szabadrúgást a bal kapufára, ami a kapuba vágódott. A hamarosan 32 esztendős, korábban nagy tehetségnek kikiáltott játékosnak ez volt a szezonbeli első találata.

Olympique MarseilleStade Brest 1-0
Gólszerző: Cheyrou (45. perc)

Cheyrou gólja:

Balogh József