Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoros végjátékban nyert a Videoton

A hazaiak célja – miután az MTK kikapott kora délután – az volt, hogy megerősítse második helyét a szezon befejezése előtt három fordulóval, míg a Kaposvár próbálta feledtetni az elmúlt hetek hullámzó teljesítményét.

A mérkőzésre látványos támadójátékot ígért José Gomes, a hazaiak mestere, míg Prukner Lászlónak a sérülések miatt meg volt kötve a keze az összeállításnál. Meglepetésre a vendégek kezdték aktívabban a találkozót. Az első igazi helyzetet Safaric hagyta ki, miután lövését Tujvelnek kellett védenie, majd nem sokkal később Vrucina hibázott ziccerben. A kezdeti kaposvári rohamok után kezdte átvenni az irányítást Gomes együttese, amit jelzett Torghelle, Paraiba és Mitrovics lövése is. Mindkét együttes a támadásra helyezte a hangsúlyt, aminek következtében jó kis összecsapás kerekedett ki. Az első félóra végére már vezetést szerzett a Videoton. Mitrovics passzolta be a labdát a kaposvári védelem mögé, amelyet a lesről visszalépő Torghelle elengedett, Álvarez kapásból a hosszú sarokba zúdított. A folytatásban tovább növelte a nyomását a Videoton, azonban újabb gól nem született. A második játékrészben itt is, ott is alakult ki helyzet, de ezek rendre kimaradtak. A hatvanötödik percben Kovács István használta ki, hogy az ötösön belül egymásra vártak a somogyi védők, és berobbanva a kapuba sodorta a játékszert. Hogy aztán a hajrára beálló Thian egy kifejelt labdát a tizenhatos bal sarkától lekezelt, majd remekül csavarta Tujvel mellett a hosszú sarokba, kialakítva a végeredményt. Ezzel a győzelemmel a Videoton megerősítette helyét a táblázat második helyén, hat ponttal ellépve az MTK-tól.

Videoton – Kaposvár 2-1 (1-0)
Székesfehérvár, 3000 néző, vezette: Solymosi Péter

Videoton: Tujvel – Szolnoki, Caneira, Juhász R., Stopira – Mitrovics (Tóth B., 72.), V. Gomes – Álvarez (Gyurcsó, 72.), Kovács I., Paraiba – Torghelle (Lupeta, 84.)
Kaposvár: Hajdúch – Okuka (Haruna, 65.), Kovács O., Hegedüs D., Jánvári (Thian, 73.) – Safaric, Bőle (Addo, 56.), Pedro, Balázs B. – Oláh, Vrucina

g.: Álvarez (29.), Kovács I. (65.) ill.: Thian (77.)
s.: Vrucina (17.), V. Gomes (44.), Oláh (90.)

Gavalovits Sándor