Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Értékes skalpot szerzett a Videoton, Caneira fejese döntött

Ausztriában edzőtáborozik a Videoton, amely második barátságos találkozóját játszotta. Ezúttal a Steaua Bukarest együttesét verték.

A két csapat egyaránt a nemzetközi kupákra készül, illetve természetesen az előttünk álló bajnoki évadra. A vidi.hu tudósítása szerint a jenbachi stadion lelátói megteltek, és itthonról is sok Vidi szurkoló utazott el buzdítani csapatát.

A székesfehérváriak hivatalos honlapja  kiemeli, hogy szinte végig a küzdelem dominált, és a kiegyenlített mérkőzés első félidejében a románok, a másodikban a Videoton volt enyhe fölényben.
A tudósítás leginkább a románok rögzített helyzeteiből adódó helyzeteket említi, mint veszélyes szituációk.

Az első félidő végül gól nélkül ért véget, majd a szünetben sorcserét hajtott végre a Videoton portugál mestere, amely sikert hozott. A 62. percben Arturo Álvarez szabadrúgását csúsztatta tovább Lupeta, Caneira pedig a gólvonal előtt pár centivel beleért a labdába, így a portugál védő került fel gólszerzőként a táblára. A folytatásban is a Vidi akarata érvényesült: egy Zsótér labdaszerzés után Sándor ívelését Lupeta alig fejelte mellé. A hajrában még két nagyobb helyzetet kihagyott Lupeta.

A Vidi felállása:
1. félidő: Tujvel – Oliveira, Szekeres A., Vinícius, Mamadou – V. Gomes, Tóth B. – Gyurcsó Á., Kovács I., Klenheisler – Nikolics
2. félidő: Pajovic – Szolnoki, Caneira, Stopira – Papp M., Zsótér (Hudák, 82.), Sándor Gy. – Enete, Álvarez, Lupeta
g.: Caneira (62.)

Caneira gólja:

Folytatás pénteken 18 órakor Hajnal Tamás korábbi együttese, a német másodosztályban szereplő SC Karlsruhe ellen szintén Jenbachban.

Gavalovits Sándor