Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: súlyos sérülése után végre pályára lép a hétvégén Thibaut Courtois

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid edzője, Carlo Ancoltti megerősítette belga kapusa visszatértét.

(Photo by Silas Schueller/DeFodi Images via Getty Images)

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti szerint Thibaut Courtois visszatér a pályára a csapat szombati, Cadíz elleni összecsapására, de azt is megerősítette, hogy Andrij Lunyin lesz a kapuban a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján.

A 31 éves Courtois ebben a szezonban még nem lépett pályára, miután több sérüléssel is bajlódott. A belga válogatott játékos augusztusban egy edzésen elülső keresztszalag-szakadást (ACL) szenvedett, és úgy volt, hogy várhatóan a szezon hátralévő részét kihagyja. Azonban már márciusban visszatérhetett volna, de aztán meniszkuszsérülést szenvedett, amely műtétet igényelt, és további hét hétre kiesett.

Az ukrán válogatott Lunyin – aki a hírek szerint közel áll ahhoz, hogy megegyezzen egy új szerződésről – helyettesítette Courtois-t a távollétében, és a belga visszatértével is az ukrán kapus kap bizalmat Ancelottitól a BL-ben.

 “Courtois jól van. Hosszú idő után holnap játszani fog. Jó hír számunkra, hogy visszatér. Úgy gondolom, hogy hozzá tud járulni a csapat sikereihez. Nagyon lelkes. Mindannyian örülünk, hogy visszatérhet. Azonban a szerdai, Bayern elleni elődöntőre is gondolunk, ahol Lunyin fog játszani. Utána majd meglátjuk”

– nyilatkozott Ancelotti.

Lunyin ebben a szezonban 29 alkalommal lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve, a La Ligában 10 alkalommal.

A 25 éves játékos fizetése javulni fog az új szerződéssel, hogy tükrözze, hogy a sérült Courtois távollétében ő Ancelotti első számú kapusa volt.

Ancelotti azt is megerősítette, hogy a török válogatott Arda Güler kezd a Cadíz ellen. A 19 éves középpályás kezdett és gólt is szerzett a Real Sociedad elleni 1-0-s győzelem alkalmával múlt pénteken.