Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Arda Güler szállította a győzelmet a Real Madridnak idegenben a Real Sociedad ellen – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 33. fordulóját a Real Sociedad – Real Madrid találkozó nyitotta. A királyi gárda a B-csapattal állt fel, és bár nagyon lassú meccset játszottak a csapatok, a találkozó egyetlen gólja a madridiak javára döntött.

(Photo by Ion Alcoba Beitia/Getty Images)

Nehezen vette fel a fonalat a Real Madrid, így valamivel magabiztosabban kezdte a mérkőzést a Real Sociedad. A 15. percben Kubo küldte kapura a labdát, a jobb alsó sarkot célozta meg, ám Kepa hatalmas bravúrral védett. A 28. percben Turrientes került ígéretes helyzetbe, miután átvette a labdát a tizenhatoson, de a lövése elszállt a kapu fölött. A 30. percben azonban egy hiba után mégis a Real Madrid szerezte meg a vezetést: Carvajal tette oda a labdát Arda Güler elé a kapu előterében, amiről pont lemaradtak a védők, és higgadtan a kapu közepébe lőtt. A 33. percben úgy tűnt, hogy egyenlített a Sociedad Kubo révén, azonban a VAR segítségével végül érvénytelenítették a találatot, mivel a gólt egy szabálytalanság előzte meg. Az eredmény végül már nem változott a szünetig.

A második félidő eleje nem sok helyzetet hozott, sokkal csendesebb és eseménytelenebb volt az első játékrésznél. Ez nem csak annak volt köszönhető, hogy jól védekeztek a csapatok, hanem nem is igazán tudtak veszélyes támadásokat vezetni. A 73. percben mintha megtört volna a jég, amikor Oyarzabal vágta be a labdát a hálóba, azonban les miatt érvénytelenítették a találatot. A 80. percben Oyarzabal éles szögből lőtte el a labdát a bal kapufa irányába, de a védők blokkolták a kísérletet. Az utolsó tíz percben egy kicsit beszorult a Madrid, de nagy helyzete nem volt a hazaiaknak, míg a végén a vendégeknek voltak lehetőségeik, de ezeket szinte mindig les előzte meg, így végül már nem változott a végeredmény.

Real Sociedad – Real Madrid 0-1 (0-1)
Helyszín: Reale Arena (San Sebastian) Vezette: José Munuera Montero
Gólszerzők: – ill. Arda Güler (29.)
Sárga lap: Le Normand (40.), Zubeldia (70.) ill. Arda Güler (15.), Fran Garcia (56.), Nacho (88.)
Kiállítás: – ill. –

Real Sociedad: Remiro, Le Normand (André Silva, 89.), Zubeldia, Zubimendi, Javi Galán, Odriozola (Elustondo, 76.), Merino, Turrientes (Zakharyan, 67.), Barrenetxea (Becker, 76.), Kubo, Oyarzabal. Vezetőedző: Imanol Alguacil

Real Madrid: Vezetőedző: Kepa, Nacho , Militao, Fran García (Camavinga, 76.), Carvajal, Brahim Díaz (Rüdiger, 76.), Modric (Lucas Vázquez, 84.), Tchouaméni, Ceballos (Valverde, 68.), Arda Güler (Vinícius Júnior, 68.), Joselu. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

A La Liga 33. fordulójának eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Real Sociedad – Real Madrid 0-1

Szombat:
14:00 Las Palmas – Girona
16:15 Almería – Getafe (Tv: Spíler 2)
18:30 Alaves – Celta Vigo (Tv: Spíler 2)
21:00 Atlético Madrid – Athletic Bilbao (Tv: Spíler 2)

Vasárnap:
14:00 Cadíz – Mallorca (Tv: Spíler 2)
16:15 Granada – Osasuna (Tv: Spíler 2)
18:30 Villarreal – Rayo Vallecano (Tv: Spíler 2)
21:00 Betis – Sevilla (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Barcelona – Valencia (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore