Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok lennének a Schalke új igazolásai

Az FC Schalke 04 az eddigi átigazolási időszak során ígéretes transzfereket kötött, a legnagyobb fogás azonban Szalai Ádám lehet, akit a Mainz- ból igazoltak.

A Királykékek eddig négyszer aktiválták magukat az átigazolási piacon, érkezett a német tehetség Leon Goretzka a VfL Bochum együttesétől, az 1.FC Köln sztárja, Christian Clemens, a rivális Borussia Dortmund brazil védője, Felipe Santana valamint a magyar válogatott csatár, Szalai Ádám. A négy új szerzeménynek a Bild szegezett pár kérdést.

Leon Goretzka:

Bild: Milyen volt az első edzés?
Goratzka: Remekül beilleszkedtem, gyors a tempó és nagyon jó a hangulat. Ez Bochumban nem így volt, Peter Neururer edző sokkal visszafogottabb.
Bild: A csapatváltás ellenére leérettségizik?
Goretzka: Mindig is tiszta sor volt, hogy le akarom tenni, majd közösen sikerülni fog. Bochumban  fogok lakni a továbbiakban is, innen Gelsenkirchen nincs messze.
Bild: A Dortmund is akarta Önt…
Goretzka: Érdeklődtek, de minden kritikát meghallgattam, és biztos vagyok abban, hogy jó döntést hoztam. Remélem, hogy gyorsan a csapat segítségére lehetek majd.

Christian Clemens:

Bild: 12 év után elhagyja Kölnt és a Schalke sztárja lesz, izgatott?
Clemens: Őszintén szólva, igen. Eddig a Köln játékosaként a Schalkétól csak kikaptam.
Bild: Az új konkerrencia olyan nevekből áll össze, mint Farfán, Bastos, Draxler…
Clemens: Nagyon tisztelem ezeket a neveket, de nem félek. A támadó részlegben mindenhol tudok játszani, várni fogok az esélyemre, és azt ki is fogom használni.
Bild: A Schalke már 55 éve vár az újabb bajnoki címre…
Clemens: Én meg 22 éves vagyok, bajnoki cím nélkül, tehát ideje lenne már megnyerni. Azért jöttem a Schalkéhoz, mert címekért akarok játszani, és azt gondolom, hogy ez a fiatal csapat el tud majd valamiket érni a következő évben.

Felipe Santana:

Bild: Kétszer lett bajnok a Dortmundál, összejöhet megint?
Santana: Címeket akarok nyerni a Schaelkéval, sikerülni fog a bajnokság is…
Bild: Maga megőrült?
Santana: Tudom, hogy nehéz megnyerni a bajnokságot, de 2008- ban a Dortmundnál is mondtam, hogy címeket akarok nyerni. Akkor mindenki azt mondta, hogy erre nem sok esély mutatkozik, aztán kétszeres bajnok lettem és Német Kupa győztes.

Szalai Ádám:

Bild: Ismeri már a Real Madridból Klaas- Jan Huntelaart, Önök alkotják majd az új csatárduót?
Szalai: Igen, akkoriban a Real második csapatában voltam, de sokszor edzhettünk a profiknál. Klaas egy jó srác, jól passzolunk majd egymáshoz. Öröm vele együtt játszani, megfigyelhetem és tanulhatok tőle. De azt nem tudom, hogy tervez a tréner, egy vagy két csatárral. Én mindenre készen állok.
Bild: A céljai?
Szalai: Maximalista vagyok, mindig nagy célokat tűzök ki magam elé. Magyarországon, az ötöd osztályban kezdtem, most meg itt vagyok. Ezért is vagyok büszke arra, hogy hol tartok. De sosem vagyok elégedett, valamibe mindig akarok fejlődni.  

Kostyál Balázs