Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL selejtezők: Basel siker Sousáék ellen; Zenit öröm Dániában

Ma este több nagyágyú között debütált a Bajnokok Ligája idei kiírásában, a méregdrága kerettel rendelkező Zenit Szentpétervár, és a tavasszal Európa Liga elődöntőig menetelő FC Basel is.

Nordjaelland – Zenit Szentpétervár 0-1
Gólszerző: Kerzsakov (49.)
Ugyan egyelőre kimondottan nem remekel a Zenit az orosz bajnokságban, az ellenfél, a ma este hazai pályán bizonyítási lehetőséget kapó Nordsjaelland még inkább formán kívül várta a találkozót. A tavaly ősszel a csoportkörbe bejutott, és ott szépen helytállt dán ezüstérmes pillanatnyilag katasztrófa idényt produkál a Superligaenben, ennek ellenére szépen felvette a harcot, a már-már kedvetlen szentpéterváriakkal szemben.
Az egész találkozó teljesen kiegyenlítetten alakult, ám az olasz Luciano Spalletti ismét szerencsés kézzel változtatott csapatán. A frissen hazatért Andrej Arshavin helyett, a szünet után már Alekszandr Kerzsakov jött ki. A korábbi Sevilla támadó pedig köszönte szépen, és szinte első értelmes labdaérintéséből megszerezte a vezetést, és az idegenbeli győzelmet is a Zenit számára.
A párharc végkimenetele, az orosz klub idegenbeli, egygólos sikere ellenére még messze nem dőlt el.

FC Basel – Maccabi Tel Aviv 1-0
Gólszerző: Stocker (38. perc)
Úgy tűnik kevés volt a magyar bajnok Győr elleni bemelegítés a Maccabi számára. Paulo Sousa fiai, még ha nem is játszottak alárendelt szerepet a Basel ellen, de a két keret közötti minőségi különbség jócskán kiütközött. A szintén a svájci csapat javára írandó nemzetközi tapasztalatról már nem is beszélve. A nyolc sárgát is hozó összecsapáson végül csak egy gól döntött, a Basel javára. Az egyetlen gólszerzője, a hétvégi bajnokin kiállított Valentin Stocker volt.
Egygólos előnyével valóban sokat tett a továbbjutásért a Basel, ám az izraeli visszavágón még okozhat meglepetést a Maccabi.

Balogh József