Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Martino rotációja nem kímél senkit!

Gerardo Martino kijelentette, hogy Cesc Fabregas kihagyja a keddi Real Sociedad elleni bajnokit; ugyanis az argentin mester most spanyol középpályását szándékozik pihenteti.

Gerardo Martino egyik újítása Barcelonában a rotáció minél gyakoribb alkalmazása. A nyáron kinevezett Martino így próbálja megóvni játékosait a kimerültségtől és az esetleges túlterheléstől; amelyek következtében gyakoriak a sérülések is.

Martino elég körültekintő és óvatos a rotáció megfelelő alkalmazása terén is; és ami mindenképpen az edző mellet szól, hogy sztárfutballistáihoz is “hozzányúl” könnyű szívvel. Legutóbb Cesc Fabregasról jelentették be Barcelonában, hogy biztosan nem játszik a soron következő bajnoki mérkőzésen. Fabregas nem sérült; makk egészséges, azonban a spanyol karmester vált most ‘Tata’ Martino rotálásának áldozatául.

Fabregas azonban nincs egyedül, hiszen korábban például Xavit, Iniestát és Busquets-et is kihagyta már a csapatból Martino mester. Ezenkívül meg kell jegyezni azt is, hogy a Barca az elvárt eredményeket is szállítja eddig; így igazából a szurkolóknak sem lehet panaszuk a rotációra!

Nagy Ákos