Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: hatgólos mérkőzésen idegenben verte meg az Aston Villát az Olympiakosz – videóval

Az Európa-konferencialiga elődöntőinek első mérkőzésein rendesen belehúztak a csapatok, már ami a gólok számát illetti, ugyanis a két találkozón 11 gól esett.

(Photo by David Davies/PA Images via Getty Images)

Aston Villa – Olympiakosz:

Az Olympiakosz meglepetésre az első félóra végére kétgólos előnyre tett szert. A 16. percben Chiquinho adott remek passzt El Kaabinak, aki higgadtan használta ki ziccerét. A marokkói támadó a 29. percben meglőtte saját maga és csapata második gólját is, ezúttal Podence kiváló átadását váltotta gólra. Még a szünet előtt sikerült lefaragnia a hátrányából egy gólt az Aston Villának, a ráadás első percében Moussa Diaby átadását követően Ollie Watkins lőtt a kapuba Tzolakis mellett.

A második játékrészben sem álltak le a csapatok a gólgyártással. Az 52. percben egyenlíteni tudott az angol együttes, Bailey passzát követően Moussa Diaby lőtt a rövidbe. Azonban a vendégek ismét előnyhöz jutottak, miután El Kaabi megszerezte harmadik gólját is egy büntetőből. Az 56. percben a mérkőzésen másodjára is sikerült kettőre növelniük az előnyüket a görögöknek, Podence második gólpasszát követően Santiago Hezze vette be Olsen kapuját. A 84. percben lefaraghattak volna egy gólt az angolok a hátrányukból, de Douglas Luiz csak a kapufát találta el büntetőből, így az Aston Villa meglepetésre 4-2-es vereséget szenvedett hazai pályán az Olympiakosztól.

Aston Villa – Olympiakosz 2-4 (1-2)
Helyszín: Villa Park (Birmingham), Vezette: M. Guida (olasz)
Gólszerzők: Watkins (45+1.), Diaby (52.) ill. El Kaabi (17., 29., 56. – büntetőből), Hezze (67.)

A mérkőzés videós összefoglalója:


Fiorentina – Club Brugge:

A Fiorentina már az 5. percben vezetést szerzett, Sottil cselezte be magát a baloldalról lövőhelyzetig, majd 18 méterről gyönyörű gólt akasztott a kapu bal oldalába. A 17. percben egyenlíteni tudott a Club Brugge, Vanaken tudott értékesíteni egy büntetőt. A 37. percben ismét vezetéshez jutottak az olaszok, Belotti fordult le védőjéről és lőtt a jobb alsóba 12 méterről.

A 61. percben emberelőnybe kerültek az olaszok, miután Onyedika 3 perc alatt két sárgát is begyűjtött és a kiállítás sorsára jutott. Azonban az emberhátrány nem fogta meg a belgákat és két perccel később Igor Thiago vette be a Fiorentina kapuját Spileers indítását követően. Már úgy festett, hogy a Brugge kibírja kapott gól nélkül, de végül a firenzeiek hatalmas nyomását nem bírták és a csereként beálló Nzola bevette a kapujukat a hosszabbítás első percében, így az angolai csatár állította be a 3-2-es végeredményt.

Fiorentina – Club Brugge 3-2 (2-1)
Helyszín: Stadio Artemio Franchi (Firenze), Vezette: M. Oliver (angol)
Gólszerzők: Sottil (5.), Belotti (37.), Nzola (90+1.) ill. Vanaken (17. – büntetőből), I. Thagio (63.)
Kiállítás:ill. Onyedika (61.)

A mérkőzés videós összefoglalója: