Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Ha most kezdődne a VB Totti lenne az első, aklit magammal vinnék!” – Prandelli

Jóformán egész Olaszországban téma Francesco Totti jelenlegi formája. A Roma klublegendája vezeti a gólpasszlistát a Seria A-ban, ráadásul a gólókkal sem adós; Totti ugyanis két találatot szerzett az Inter 3:0-ás kiütésekor. Sokan a válogatottba követelik! Cesare Prandelli, az olasz válogatott szövetségi kapitánya sem feledkezett még még el Tottiról!

“Totti fantasztikus, remek formában van, az egészségi állapota több mint megfelelő. Igazi vezére a szárnyaló Romának! ! Hogyha most kezdődne a VB biztosan magammal vinném!” – Kezdte Prandelli. Az olasz szövetségi kapitány elmondta, hogy a squaddra azzurra kerete mindenki előtt nyitva áll, és ez alól Francesco Totti sem kivétel.

Még nagyon sok van a brazíliai Világbajnokság kezdetéig. Körülbelül egy hónappal a VB előtt fogom kijelölni az utazó keretet. Felesleges még arról beszélni, hogy Totti utazhatna-e esetleg Brazíliába. Azt hiszem ezzel ő maga is tisztában van, hiszen hangsúlyozom, rengeteg időnk van még addig. Azonban hogyha most kellene kijelölnöm azt a 22 játékost biztosan állíthatom, hogy Francesco Totti köztük lenne!” – így Prandelli, aki nem győzte dicsérni a római csapatkapitány klasszisát sem; és hozzátette azt is, hogyha Totti megfelelő erőállapotban lesz jövő nyárra – és persze ilyen formát fut majd – ott lehet a VB keretben. Prandelli ugyanis megindokolta, hogy nála a játékosok erőállapota lesz a döntő!

Francesco Totti a 37. életévét töltötte be szeptember végén. A pályafutása egészét az AS Románál töltő klasszis mindösszesen 58-szoros olasz válogatott. Totti egyszer már lemondta a nemzeti csapatban való szereplést; ám egy egész ország nyomásának nehezen tudna ellenállni! Francesco Totti ugyanis fantasztikus játékos, nagy segítségére leehet az olasz válogatottnak.

Az embernek az az érzése Tottival kapcsolatban, hogy rajta bizony nem fog az idő!

Nagy Ákos