Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Capello: Ronaldo jobb volt, mint van Basten

Az olasz edző legenda, Fabio Capello állítása szerint, míg a holland Marco van Basten „csak” nagyon jó volt, addig a brazil Ronaldo még jobb volt. Sőt, az oroszok szövetségi kapitánya szerint Lionel Messi egyértelmű örököse, a legnagyobbaknak, Pelének, és Maradonának.

Fabio Capello 67 esztendős korára már komoly edzői múlttal rendelkezik, ugyanis nagy csapatok, nagy játékosait irányíthatta, mint például Alessandro Del Pierot, Raúlt, Marco van Bastent, Francesco Tottit, és Ronaldot. Mindőjük közül pedig úgy érzi, hogy a „Fenomén” volt a legnagyszerűbb, akivel együtt dolgozhatott.

„Technikailag a legjobb? Egyértelműen Ronaldo – nem Cristiano. Van Basten nagyon jó volt, de úgy gondolom, hogy Ronaldo volt a legtökéletesebb, a legjobb. Három különböző korszakot lehet megkülönbözetni, azt hiszem. Kezdetben ez a játékos Pelé volt, 1970-75 között. Ezután jött Maradona. És most? Messi.” – ecsetelte a világ legjobb játékosairól alkotott véleményét Capello.

Az olasz mestert a Bajnokok Ligájával kapcsolatban is megszólaltatták, ám meglehetősen bölcsen, tömören fogalmazott.
„A Bajnokok Ligája kezdetekor, az első forduló előtt, úgy gondoltam, hogy a Real Madrid, a Bayern München, vagy a Barcelona nyerhet. Angliából pedig, kedvelemaz Arsenal játékát.”

Balogh József