Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: mindkét magyar játékos gólt szerzett csapatuk vesztes meccsén – videóval

Az MLS szombatról vasárnapra virradóra esedékes játéknapján mindkét magyar játékost foglalkoztató csapat pályára lépett…

(Photo by Tim Nwachukwu/Getty Images)

Az elmúlt hetekben hullámvölgybe kerülő Philadelphia Union sorozatban az ötödik meccsét vívta meg nyeretlenül, miután hazai környezetben 3-2-es vereséget szenvedett az Orlando City ellen. A hazaiak jól kezdték a mérkőzést és bő tíz perc elteltével megszerezték a vezetést, Mikael Uhre egy remek összjátékot követően a tizenhatoson belülről volt eredményes. Újabb tíz perc elteltével a floridai gárda máris egyenlíteni tudott, miután Lodeiro bal oldali beadásából Duncan McGuire fejelt közelről a hálóba. Bár a Philly többet támadott, a hazaiak akciók nem jártak sikerrel, így a veszélyesen játszó Orlando City nem sokkal a szünet előtt újabb gólt lőtt, miután egy ellentámadás végén Luis Muriel a tizenhatoson kívül egy remek lövéssel szerezte meg első gólját az MLS-ben. A Philly védekezése látványosan összeomlott a félidő hajrájára, és a vendégek akár újabb gólokat is szerezhettek volna a szünet előtt. Ekkor még nem találtak be, a folytatásban viszont alig 20 másodperc után egy kiugrás végén Luis Muriel újabb góllal már 3-1-re növelte csapata előnyét. A Unoin ezt követően egyre jobban igyekezett a felzárkózást, Sullivan gólját azonban les miatt nem adták meg. A hazaiak tovább rohamoztak és a második játékrész derekánál tizenegyest ítéltek a javukra, melyet Gazdag Dániel értékesített magabiztosan. A továbbiakban azonban a hazai gárda hiába nyomott, képtelen volt újabb gólt szerezni. A rendes játékidő utolsó perceiben Gazdag újabb tizenegyest rúghatott, ezt a kísérletét azonban Gallese kapus hárította, így csapata kikapott hazai pályán. A Philadelphia magyar játékosa a tizedik meccsén hetedik alkalommal volt eredményes az MLS új idényében.

Philadelphia Union – Orlando City SC 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Uhre (12.), Gazdag D. (66. – büntetőből), ill. McGuire (21.), Muriel (42., 46.)

 

A nyugati konferenciában szereplő Sporting Kansas City hazai környezetben kapott ki 2-1 arányban a Houston Dynamótól vasárnapra virradóra. A találkozó elején mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, majd az első félóra végeztével az egyr elendületesebben futballozó texasiak ragadták magukhoz az előnyt, amikor a veterán Hector Herrera egy szöglet után nagyszerű átlövéssel vette be az SKC kapuját. A hazaiak becsülettel próbálkoztak, Sallói lövését azonban magabiztosan védte Clark kapus, aki a további próbálkozásoknak is útját állta, így az első játékrész végeztével a vendégek vezettek 1-0-ra. Negyedóra telt el a második félidőből, amikor a házigazda Sallói Dániel a tizenhatos előteréből fordulásból lőtt a jobb alsóba, kiegyenlítve ezzel a találkozó állását. A magyar szélső először volt eredményes a 2024-es kiírásban. Az egyenlítést követően azonban ismét a Dynamo volt aktívabb, és a vendégek a 78. percben a nigériai Aliyu Ibrahim egy kiugrás végén elhelyezte a hálóban a győztes találatot.

Sporting Kansas City – Houston Dynamo 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Sallói D. (61.), ill. H. Herrera (31.), Ibrahim (78.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore