Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lavezzi Angliába igazolhat

A pénzes francia alakulatnál nem mindenki boldog, közéjük tartozik az argentín támadó, Ezequiel Lavezzi is, aki Londonban folytatthatja karrierjét.

Az angol Metro birtokába jutott információk szerint a Paris-Saint Germain argentín válogatott játékosa a januári átigazolási időszak folyamán a Tottenham Hotspur együtteséhez szerződhet. Az újgazdag gall csapatnál a nyáron igazolt Edinson Cavani és a svéd sztár, Zlatan Ibrahimovic mögött Lavezzi csak a harmadik számú csatár, ezzel a helyzettel természetesen nem elégedett a 28 esztendős futballista.

Lavezzi egyébként 2012 nyarán, 28 millió euró fejében igazolt a Napolitől a francia a fővárosba, ahol nem tud igazán bizonyítani – az előző szezonban három gól mellett hetet készített elő a bajnoki meccseken, az új idény elmúlt nyolc fordulójában egyszer sem játszotta végig az adott találkozót, egyszer volt eredményes.

A frusztrált dél-amerikai támadó a körülbelül 18 millió euróért távozhat a PSG-től. Lavezzi számára a nyári Világbajnokság szemponjából is nagyon fontos lenne, hogy rendszeres játéklehetőséghez jusson, erre a Tottenham együttesénél minden bizonnyal meglenne az esélye. A londoni klub ezzel a transzferrel pedig még jobban tapadhat a “nagyokra” a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában viszont nem játszhatna Lavezzi.

A Spours mellett még az AC Milan és a CSZKA Moskva együtteseivel is összeboronálta Lavezzit a sajtó, de az angolok kétség kívül a legnagyobb érdeklődők.

Kostyál Balázs