Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Extázisban védő Krul, avagy otthon kapott ki a Spurs

Az angol labdarúgó bajnokság (Premier League) vasárnapi játéknapjának nyitányán a White Hart Lane közönsége előtt lépett pályára a Newcastle United. A mérkőzés egy perces néma megemlékezéssel kezdődött a háborúban elhunyt brit katonák emlékének adózva.

Tottenham – Newcastle United 0-1 (0-1)
G: – ill. Rémy (13.)

Remekül kezdte a találkozót a hazai együttes, kapujához szegezte a “Szarkákat”, gólt azonban nem sikerült szerezni, csupán egy Soldado fejest jegyezhettünk fel. A 11. percben aztán jött Rémy hagyott ki nagy helyzetet a túloldalon, majd Cabaye tornáztatta meg Friedel hálóőrt. Két perccel később aztán már nem volt védés, Rémí kapott remek labdát, melyet eltolt Friedel mellett és a hálóba passzolt, ezzel megszerezve a vezetést a vendégeknek. A Spurs megzavarodott, átvette a középpályán a Newcastle az irányítás és bizony kellett jó negyed óra, hogy felálljon a padlóról a hazai csapat. Ekkor Vertonghen szabadrúgása zúgott centikkel a bal kapufa mellé. Két perccel később aztán Krul védett földöntúlit Soldado csúsztatásánál. A holland kapus munkáját, még a nap is nehezítette az első félidőben, ugyanis mindvégig a szemébe sütött. A 38. percben aztán újra rezgett a Spurs hálója, Ameobi talált be,a bíró azonban érvénytelenítette a találatot les címét teljes joggal. Az első játékrész utolsó nagy jelenete Paulinho és Krul kettőséhez fűződött, a brazil tüzelt, míg a holland ismételten nagy bravúrt mutatott be.

A második játékrészre aztán egy olyan Tottenham jött ki, mint akikkel vért itattak az öltözőben. A kapujához szegezték a vendég együttest, majd pedig Krul percei következtek. A “Szarkák” hálóőre nemes egyszerűséggel szénné alázta a hazaiak támadószekcióját. A holland hálóőr az 50. percben Eriksen közeli lövését hárította lábbal visszanyúlva valami eszméletlen módon, majd három perccel késő egy sorfalon megpattanó labdát hárított Krul. Az 57. percben aztán Sissoko volt erőszakos a túloldalon alakított ki helyzetet, ám kisodródott, Friedl pedig könnyedén védett. Ezt követte a Towsend-Krul párharc, a hazaiak középpályása a 64. percben tüzelt, a holland azonban bravúrosan védett, a kipattanó azonban Soldado elé került aki öt méterről bólinthatott, majd pedig átkozhatta Krul nevét, illetve önmagát, mert a fejes nem volt a legerősebb. Hét perccel később aztán Towsend kerül óriási helyzetbe, de ő is megtanulhatta, hogy Krul hálóját bevenni nem túl egyszerű. A holland önkívületi állapotban védett, extázis övezte játékát, melyre nehéz volt szavakat találni. A Spurs kapujához szegezte ellenfelét, nem engedtek ki, még a félpályát is nagyon ritkán lépték át a vendégek. A 77. percben aztán egy kontra végén a csereként érkező Cisse lőtt kapásból fölé, az elképzelés jó volt, a kivitelezésbe azonban hiba csúszott. Nyolc perccel a vége előtt aztán a csereként pályára lépő Defoe is megismerte Krul képességeit, a holland ismételten hatalmasat védett, mitöbb Paulinho ismétlését is megfogta. Eszméletlen! Kereste az ember a szavakat. A Newcastle megcsinálta, a White Hart Lane gyepén gyűrte le a hazaiakat, mely óriási bravúrnak mondható.

A meccs kulcsembere Tim Krul volt, a vendégek hálóőre, aki mattolta a hazaiak teljes támadószekcióját és világklasszis teljesítménnyel rukkolt elő. A védelem is nagyot dolgozott, de jó pár alkalommal ziccerbe kerültek a vendégek.

Őszi Ádám