Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Újra botló „Farkasok”, hazai siker Bergamoban

A három órás találkozók közül kiemelkedett a Roma összecsapása, amely ismételten Totti nélkül volt kénytelen fellépni. Az Atalanta a feltámadó Bologna együttesét fogadta, míg a múlt hétvégén a Roma „szüzességét” elvevő Torino Cagliariban vérzett el.

Roma – Sassuolo 1-1 (1-0)
g.: Longhi (19., öngól) ill.: Berardi (95.)

A listavezető fogadta azt a Sassuolót, amely az elmúlt hetekben okozott pár váratlan meglepetést. Többek között pontot rabolt a Lazio, Napoli, Catania hármastól és legyőzte a Sampdoriát is. A Roma viszont veretlenül vezeti a ligát, mindössze egyetlen döntetlen csúfítja a mérlegét. A „Farkasok” Francesco Totti hiányában kellett, hogy pályára lépjenek, az olasz idol már hosszabb ideje sérüléssel bajlódik. A fővárosiak már a találkozó elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, és beszorították a Sassuolót. Húsz percet kellett várni az első igazán veszélyes hazai lehetőségre. Ekkor Florenzi lövését védte bravúrral Pegolo, ám Longhiról saját kapujába pattant a labda. A folytatásban viszont kiegyenlítettebbé vált a játék, aminek köszönhetően a vendégek is el-eljutottak gólhelyzetig. Az első félidő ráadása hozott újabb hatalmas római ziccert, ám Ljajic fejesét kiszedte Pegolo. A második játékrész is inkább a hazaiakról szólt, ám hiába kerültek nagyobbnál nagyobb helyzetbe a „Farkasok”, nem tudtak élni a lehetőségeikkel. A hajrában aztán megbosszulta magát a rengeteg kihagyott ziccer. Domenico Berardi ugyanis a 95. percben lecsapott egy kipattanóra, és a kapuba vágta. Ugyan továbbra is veretlenek a fővárosiak, de este a Napoli vagy a Juventus közelebb kúszhat Tottiékhoz. A Sassuolo viszont a kedvező eredményeknek köszönhetően ellépett a kiesőhelyekről, igaz a Sampdoria még visszaelőzheti.


Roma 1-1 Sassuolo All Goals by all-goals

Atalanta – Bologna 2-1 (0-0)
g.: Brivio (73.), Livaja (90+3.) ill.: Bianchi (77.)

Az Atalanta kihasználta a hazai pályát. Így az elmúlt hetekben jól teljesítő Bologna pont nélkül utazhat haza. A bergamoiak ezzel a sikerükkel megelőzték a Milant, és befogták a Laziot a középmezőnyben. A találkozó sokáig nem hozott eredményt, ám a hajrához közeledve előbb az Atalanta megszerezte a vezetést, majd egy védelmi megingás után megszerezte az egyenlítést a Bologna. Hogy mégse legyen pontosztozkodás, arról Livaja tett a ráadás perceiben.

Cagliari – Torino 2-1 (1-0)
g.: Conti (43., 89.) ill.: Immobile (53.)

A torinói alakulat elesett. Nem adta könnyen a bőrét, de a hazai rohamok a lefújás előtt nem sokkal győzelmet értek, pedig ezen a találkozón is úgy tűnt, hogy meg kell elégedniük az egy-egy ponttal a csapatoknak. Conti volt a Cagliari hőse, aki mindkét félidő hajrájában meglőtte a gólját. A torinóiak ugyan mentek előre becsülettel, de ezen a délutánon csak ennyire futotta a római sereg elleni sikernek mondható iksz után.

Gavalovits Sándor