Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Földbe döngölték a rekordbajnokot!

A hétközi fordulók általános varázsa, hogy statisztikailag is kimutatható módon, bizony még többször borul a papírforma, min az általában lenni szokott, egy-egy hétvégi dömping során. Nézzük, hogy ma este hol (nem) született meglepetés a francia első osztályban!

Ligue 1; 16. forduló
Stade Rennes – Saint-Étienne 3-0
Gólszerzők: Romero (33., 68. perc), Alessandrini (55.), illetve Erding (90+3.)
Remek kis derbire volt kilátás Rennes városában, az utóbbi években a két gárda egyaránt klassz kis középcsapatnak számított. Talán a Saint-Étienne eredményei az utóbbi időben jobbak voltak, de nem számottevően. Ennek ellenére a zöldek voltak a mai randevú esélyesei, hiszen mégiscsak a hetedik látogatott a tizenegyedikhez. Azonban a három pont mégis a hazaiaké lett, még úgyis, hogy a rekordbajnok vendégek, a második játékrészben hatalmas pressziót fejtettek ki. A Rennes kontrákra alapuló játéka ma este sikert hozott.

www.ligue1.fr

Montpelliér – Lorient 0-1
Gólszerzők: Barthelme (48. perc)
A bajnokság döntetlen királya (9 remi), a Montpelliér lassan, de biztosan lecsúszik a kiesőzónába. Nem tudjuk, hogy a 2012-es bajnoknak mennyi vergődés szükségeltetik még, hogy a kutyaütő edzővándor, Jean Fernandez talpára útilaput kössenek, de kár lenne a gárdáért, egy esetleges kiesés esetén. A győztes Lorient zsinórban elért harmadik győzelmével talán elkezdi összeszedni magát, és megnyugodhatnak hívei.

Ajaccio – Bastia 1-1
Gólszerzők: Eduardo (82. perc), illetve Raspentino (9.)
Döntetlennel zárult, a mindig feszülthangulatú korzikai derbi. A Bastia idén sokkal jobban szerepel a bajnokságban, mint örökriválisa, sőt a hajráig úgy tűnt, el is viszi Ajaccio városából, a győzelmért járó három pontot. Csakhogy az addigra már emberhátrányban lévő vendéglátók felülkerekedtek saját tehetetlenségükön, és egalizálni tudtak.

EA Guingamp – Girodins Bordeaux 0-1
Gólszerzők: Faubert (26. perc)
A kezdeti nehézségek után, elkezdett felfelé lépdelni a tabellán, a kezdetekkor még erősen bukdácsoló Bordeaux. Bár a Girondins-nál még mindig csikorog a gépezet, végül sikerült nyerniük, a jó középcsapatnak számító Guingmap otthonában, a korábban, a Real Madridot is megjárt Julian Faubert góljával. A 2009-es bajnok, már a hatodik pozícióban büszkélkedik, elfelejtve a korábban felsejlő kiesés rémét.

Sochaux – Stade Reims 0-2
Gólszerzők: Glombard (16. perc), Oniangue (87.)
A tökutolsó Sochaux-nál úgy látszik az edzőváltás sem hozott valódi megváltást. A Peugeot-gyáriak továbbra is vergődnek, legújabb végzetük, a másodéves Reims lett.

21:00-tól:
Évian TG – Paris Saint-Germain

Balogh József