Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Hatgólos remi Nápolyban – videóval

Újabb döntetlen született a Serie A 15. fordulójának szombati játéknapján. A Napoli hazai pályán nem bírt az Udinével, a szurkolók egy izgalmas, gólokban gazdag összecsapás szemtanúi lehettek.

zimbio.com

A Roma hirtelen formahanyatlásának köszönhetően (már ha annak lehet nevezni, ha egy csapat zsinórban tíz győzelem után négyszer döntetlent játszik) a Napoli abban a tudatban lépett pályára, hogy győzelme esetén pontszámban beérheti a farkasokat. A csapat összeállításakor Rafa Beniteznek gondolnia kellett arra is, hogy jövő héten sorsdöntő mérkőzést játszanak az Arsenal ellen a Bajnokok Ligájában, ennek ellenére nem rotálta csapatát túlzottan.

Az első félidőben a Napoli nem jelentett túl nagy veszélyt ellenfele kapujára, türelmesen járatták a labdát. Ezzel szemben az Udinese a megszerzett labdával igyekezett gyors kontrákat végrehajtani, ami után többször is veszélyeztették a hazaiak kapuját, egy ízben csak a Reinát helyettesítő Cabral nagy védésének köszönhették, hogy nem kerültek hátrányba. Gólnak azonban mégis a hazai csapat örülhetett, egy szöglet után Pandev az elé kerülő labdát estében még a kapuba tudta juttatni a 38. percben. Három percre rá jött az újabb találat, amiben különösen nagy érdemei voltak Higuaínnak. A Real Madridtól érkezett támadó védőjét otthagyva betört a tizenhatoson belülre a jobb oldalon, majd visszagurított labdájából ismét a macedón volt eredményes. Az Udine közvetlenül a félidő végét jelző sípszó előtt szépíteni tudott, amihez kellett a nápolyi Federico Fernández szerencsétlen mozdulata, ugyanis a hazai védő lábáról került saját kapujába a labda.

A második félidőben nagyobb iramban folytatódott a mérkőzés. A Napoli az újabb gólra és ezzel a találkozó eldöntésére, míg az Udinese az egyenlítésre törekedett. Ennek szellemében váltakozva alakultak ki kisebb-nagyobb helyzetek a kapuk előtt, mígnem Bruno Fernandes távoli lövése utat talált a hazai kapuba, ezzel kezdhetett mindent elölről a Napoli. Nem tartott azonban sokáig a vendégek öröme, hiszen egy percre rá ismét Higuaín tört be ezúttal a bal oldalon a tizenhatoson belülre, lövését a kapus még hárítani tudta, ám a kipattanóra Dzemaili csapott le elsőként, így ismét vezettek a kékek.

Tíz perc volt hátra, amikor újra egyenlített az Udinese Basta révén, majd a frissen pályára lépett Maicosuel iramodott meg a hazaiak kapuja felé, az utolsó pillanatban azonban egy becsúszó védő szerelni tudta. Az esetnél a játékos és Guidolin edző egyaránt szabálytalanságot reklamált, amiért cserébe a vendég trénert elküldték a kispadtól. A hátra lévő percekben Benitez csapata kapuja elé szegezte a fekete-fehéreket, újabb gól azonban már nem esett.

Napoli – Udinese 3:3 (2:1)
Gólszerzők: Pandev (38., 41.), Dzemaili (71.) illetve Fernandez (45. – öngól), Bruno Fernandes ( 70.), Basta (80.)


Móra Tamás