Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Nürnbergtől igazolt támadót az Augsburg

A bundesliga.de beszámolója szerint a 17. Nürnbergtől a jelenleg 8. helyezett Augsburg gárdájához igazolt a korábbi német utánpótlás-válogatott Alexander Esswein.

Alexander Esswein – fm-base.co.uk

Mind a korábbi Kaiserslautern-, Wolfsburg-, és Dynamo Dresden-játékos, Esswein, mind pedig eddigi legutóbbi csapata számára igen ínséges volt az elmúlt fél szezon, hiszen a Nürnberg egyedüli nyeretlenként csupán jobb gólkülönbségével előzi meg a sereghajtó Eintracht Braunschweiget, a baloldali támadó pedig csupán öt Bundesliga-találkozón kapott játéklehetőséget – ebből négyszer csak csereként. Éppen ezért mindkét fél számára előnyös volt, hogy mielőtt a nyáron lejárt volna a szerződése, eligazolt a jó formában lévő bajorokhoz a 23 esztendős futballista.

Sajtóinformációk szerint 2017 nyaráig kötelezte el magát új klubjához Esswein, akinek érkezését örömmel fogadta az augsburgiak vezetőedzője, Mark Weinzierl is: „Örülök, hogy sikerült ilyen gyorsan megegyezni Esswein szerződtetéséről. Így Alexnek már az edzőtáborban lehetősége nyílik megismernie az együttest és megkezdheti a beilleszkedést a közösségbe.” – nyilatkozta a tréner a bundesliga.de oldalon.

Szerző: Budai Levente