Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cseh reménység lehet a Nürnberg megmentője

Nehéz helyzetben van az 1.FC Nürnberg a Bundesliga felénél, a tavaszi feladat a kiesés elkerülése lesz, melynek első lépéseként stabilizálták a középpályát.

Megvan a frank klub első januári szerzeménye Ondrej Petrak személyében. A cseh legényt a Slavia Praha együttesétől szerződtették, a mindössze 21 esztendős futballistáért körülbelül 1 millió eurót fizetett a Nürnberg. A cseh U21-es válogatottal varriálhatóbb lesz a középpálya, hiszen Petrak védekező és támadó feladatokat is el tud látni, valamint a jobbszélen is feltalálja magát.

Ondrej Petrak Nürnbergben folytattja karrierjén – fcn.de

“Onderej egy olyan nagy hagyományokkal rendelkező klubnál, mint a Slavia Praha évek óta vitathatatlanul a meghatározó játékosok közé tartozott. Mindig is a kívánsága volt Gertjan Verbeek edzőnek egy olyan játékos igazolása, aki segít nekünk ebben a szezonban, hogy elérjük a céljainkat.” – így Martin Bader sportigazgató.

A szőke Petrak már jelentős tapasztalattal érkezik Németországba, hiszen 62 cseh bajnoki találkozón lépett a gyepre. A nemzetközi porondon még nem mutatkozott be, a válogatott korosztályos csapatainak azonban állandó tagja, és amennyiben így folytattja, éveken belül a legjobbak között is megtalálható lesz majd a neve.

Petrak 2017 nyaráig szóló szerződés alá helyezte el a szignóját.

Kostyál Balázs