Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Parma kiütötte a Livornót, Klose meccslabdát hibázott

Klose lábában ezúttal benne maradt a három pont, a Lazio vérszegény döntetlent hozott össze Bolognában a Serie A 19. fordulójában. A Parma viszont hármat is lőtt, ebből kettőt Amauri jegyezhetett.

Fotó: facebook.com/serieatim

A Serie A 19. fordulójának nyitó mérkőzésén megszerezte első győzelmét a Picchi Stadionban a Parma, és így feljött a tabella hetedik helyére – egyelőre ideiglenesen. Cassano meglepetésre nem kapott helyet a kezdőben, csapata azonban így is remekül kezdett: Palladino 100 másodperc után megszerezte a Kereszteseknek a vezetést. Több gól nem esett az első félidőben, a másodikban viszont kettő is.

Mirante remekelt, nem tudott rajta kifogni se Paulinho, se Emeghara, de a túloldalon Bardi is remekül állta a sarat a kapuban – egészen az utolsó 5 percig. Egy ellentámadás végén Amauri talált be a Livorno hálójába némi szerencsével. Sansone lövése kipattant Bardiról, a labda Gabbi elé került, ő pedig az üres kapu ellenére kapufát lőtt, az ismételten kipattanó játékszert Amauri pofozta be a hálóba.

A kegyelemdöfést is ő adta meg a bordó-feketéknek: Emerson szabálytalankodott tizenegyest érően Mendes-zel, a büntetőt a vendégek 11-ese vágta be.

Livorno – Parma 0-3 (0-1)
Gsz.: Palladino (2.), Amauri (86., 92. – tizenegyesből)

Az esti meccsen nem bírtak egymással a felek, a gólnélküli döntetlen Ballardini csapatáról fest jobb képet, aki korábbi klubja ellen debütált a Bologna kispadján. A római Sasok megint nem tudtak nyerni idegenben, annak ellenére sem, hogy a két gárda előző randevújakor az Olimpiai Stadionban 6-0-ra ütötték ki a Rossoblut.

A hazaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, Diamanti négy perc alatt kétszer is veszélyeztetett. A Lazio játékosai köszönőlevelet írhatnak Berishának, amiért játékban tartotta a csapatot az első félidőben. Reja fiai kevés érdemi akciót tudtak produkálni 45 perc alatt, sőt, a második játékrészben sem sikerült feltörniük a Bologna megacélosodó védelmét. Mégis Klose lábában volt a három pont: a kapufáról elé pattanó labdát körülbelül tíz méterről kapu fölé lőtte. Az osztrák nemzetiségű Garics György végigjátszotta a találkozót a piros-kékeknél.

Bologna – Lazio 0-0 (0-0)