Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pécs: Az önkormányzat megvenné a többségi tulajdonjogot

Továbbra sem lehet tudni, mik a szándékai Matyi Dezső tulajdonosnak az üzletrészével, ám most a pécsi önkormányzat mentőövet dobna a klubnak.

Páva Zsolt polgármester hétfőn tesz vételi ajánlatot Matyi Dezsőnek – mno.hu

A jövő hét elején tehet vételi ajánlatot a pécsi önkormányzat tulajdonában álló Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Matyi Dezső tulajdonos üzletrészére, ezzel mentőövvel szolgálva a PMFC-Matias-nak. Páva Zsolt polgármester kifejtette, száz százalékos tulajdonú társaságán keresztül kíván élni elővásárlási jogával. Az önkormányzat egyelőre kisebbségi tulajdonos az élvonalbeli csapatnál. Az ajánlattételre azért kerülhet sor, mert a polgármester nem látja biztosítottnak a klub jövőjét a PMFC Sport Kft-ben. Azt nem árulta el Páva, hogy milyen feltételekkel, mekkora összegért vennék át a Matyi Dezső által képviselt társaság kilencven százalékos üzletrészt, ezt hétfőn a tulajdonossal szeretnék először közölni.

„Az eltelt egy hónapban tárgyalásokat folytattunk Matyi Dezsővel, a klubot működtető cég ügyvezetőjével, a PMFC szakembereivel. Abban bíztunk, hogy a helyzet javul, s a megoldás útjára tudunk lépni. Mindeközben a játékosok, a csapatnál dolgozó szakemberek bérét az önkormányzat kifizette, de fizetjük az akadémia fiatal futballistáinak étkeztetését is; nem látjuk azonban kibontakozás lehetőségét.” – fogalmazott Páva Zsolt, aki hozzátette, amikor Matyi megtette a bejelentést, a város önkormányzata nyújtott segítséget a klubnak.

Páva Zsolt megfogalmazása szerint az utolsó percben vannak, és nem tudnak várni. „Az utolsó percben vagyunk, s a csapat, egy pécsi érték megmentése fontos a város számára; ezért tovább nem tudtunk várni. Remélem, hogy a tulajdonostársam az ajánlatra igent mond, s így az ő jóváhagyásával tovább tudunk lépni a megoldás irányában.” – fogalmazott a városvezető.

A polgármester szerint 500 millió forintos adóssággal rendelkezik a klub többségi tulajdonát képező PMFC Sport Kft. Ezt a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-n keresztül átvállalná, ha létrejön az egyezség. „Az idei esztendőben a sikeres szezonzáráshoz a klubnak nagyjából 300 millió forintra van szüksége, amelyet – ha Matyi Dezső igent mond az ajánlatra – akár potenciális befektetők felkutatásával is előteremthetnünk majd.”

Itt tartunk most, reméljük mihamarabb megoldódik a klub helyzete, mert nem jó az, ha minden második-harmadik évben van egy klub, amely tönkremegy.

Gavalovits Sándor