Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nehezen nyert a Roma és a Hellas is – videóval

Már az első félidőben háromgólos vezetést szerzett a Hellas Verona Livornóban, ám a hazaiak a második félidőben egy perc alatt két gólt is szereztek. Az AS Roma is nehéz találkozón van túl, csak a szerencséjének köszönheti a fővárosi csapat a három pontot.

Remekül indult, majd kis híján rémálommá vált a Hellas Verona livornoi fellépése. Mindkét csapat tavaly nyáron jutott fel a Serie B-ből, de ebben a szezonban teljesen ellentétes eredményeket produkálnak – a Verona az európai indulásért küzd, a Livorno pedig a kiesés ellen harcol.

Luca Toni az első negyed óra végén a hálóba talált, de les miatt érvénytelenítették a gólt. Tíz perccel később ismét az olasz válogatott támadó járt közel a gólszerzéshez, ezúttal azonban mellé tüzelt. A nyomás alatt focizó hazaiakat Jankovic távoli bombája törte meg, fél órát kellett várni az első gólra. A Hellas-henger a félidő végére nagyon beindult, úgy tűnt, le is rendezték a három pont sorsát. A 43. percben Romulo, két perccel később pedig Luca Toni volt eredményes – háromgólos előnnyel mehettek pihenni a vendégek.

A második félidő elején nem sokon múlott a negyedik veronai gól, helyette azonban Toni kapott sárga lapot, így ki kell hagynia a jövő heti bajnokit. A biztos vendég vezetés a 72. percben 51 másodperc alatt semmivé foszlott: hirtelen két gólt is bevágott a Livorno. Először Paulinho távolról, majd Greco sokkolta a sárga-kék szurkolókat egy eladott labda után. A maradék 17 percben nagy nehezen sikerült megtartania a Hellasnak előnyét, így ideiglenesen feljött az ötödik helyre.

Livorno-Verona 2-3 (0-3)
Gsz.: Paulinho (72.), Greco (73.), ill. Jankovic (34.), Romulo (43.), Toni (45.)

Radja Nainggolan első római gólja rögtön három pontot ért a Farkasoknak a Bologna ellen szombat este. A tartalékos AS Roma így továbbra is ott lohol a listavezető nyakán. A tegnap esti mérkőzést jobban kezdte a hazai környezetben játszó Bologna, De Sanctis tizenöt perc alatt két hatalmas védést is bemutatott. A kezdeti sokkból gyorsan magához tért a fővárosi gárda, Destro kapufája után szinte a gólvonal teljes hosszán végiggurult a labda.

A félidő vége előtt Gervinho virgonckodott szokásához híven, három ember közül passzolt ki Pjanicnak, aki pedig középre továbbított Nainggolanhoz. A középpályás hat méterről megszerezte első római gólját. A szünet után mindent megtett az egyenlítésért a Bologna, de Cristaldo, Krhi és Mantovani kísérlete sem volt elég pontos. A második félidőben a Roma gyakorlatilag csak védekezett, de még így sem a védelmen múlott, hogy sikerült három pontot szerezniük. A hosszabbítás legvégén Hrisztodulopulosz fejelt ajtó-ablak helyzetben mellé. A Farkasok nem lehetnek boldogok a győzelemmel, ugyanis a védelmükben ismét kaotikus állapotok uralkodtak.

Bologna-Roma 0-1 (0-1)
Gsz.: Nainggolan (37.)