Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Veszélyben a Manchester, és Moyes állása is – zakó Görögországban

Nagyszerűen játszva szerzett kétgólos előny a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az Olympiakosz a Manchester Uniteddel szemben. Moyes csapatának semmi nem jött össze, könnyen meglehet, hogy a visszavágón már menedzserrel állnak ki az angolok.

Fotó: uefa.com

Sokkal jobban kezdett az Olympiakosz, az első percektől kezdve több helyzetet tudtak kidolgozni, igaz, a vendégek birtokolták többet a labdát. Domínguezt az utolsó pillanatban, egy kétségbeesett mozdulattal tudta csak hatástalanítani Vidics, de Pérez lövése is veszélyes volt De Gea kapujára. A United játékából hiányzott a kellő sebesség és kreativitás, ráadásul a szerencse is a pireusziakkal volt. A 38. percben Maniatisz távoli lövésébe tudott belepiszkálni Domínguez, így az angolok vetődő kapus tehetetlenül nézte, ahogy begurul mellett a játékszer a kapuba. Még a félidő előtt szabadrúgáshoz jutottak a vörösök, Rooney beadását Manolasz alig fejelte fölé – ez volt talán a legveszélyesebb vendég helyzet.

Szünetben volt dolga Moyesnak bőven, fel kellett (volna) ráznia fiait, akik nagyon nem tudtak mit kezdeni a sokkal energetikusabban, sikerre éhesebben focizó görögökkel. A Manchesternek fontos lett volna egy idegenben szerzett gól, e helyett úgy kezdődött a második játékrész, ahogy az első véget ért. Tíz percet kellett várni a piros-fehérek második, csodaszép találatára: Campbell lazán kiosztott egy kötény Carricknek, majd Rio Ferdinand mellől, huszonkét méterről, védhetetlenül csavart a jobb alsóba.

Fotó: uefa.com

Rögtön cseréltek is kettőt a vendégek, de továbbra is azt látta Megyeri Balázs a kispadról, hogy csapata lefocizza angol ellenfelét. Az utolsó tíz percre aztán bekapcsolta a sugárhajtóműveket Van Persie, előbb hátba rúgta saját csapattársát tizennyolc méterről, majd tizenkettőről fölé lőtt, végül ötről már csak Roberto kapus akadályozta meg a gólszerzésben.

Akár egész éjjel rohangálhattak volna a srácok a laszti után, a United valószínűleg akkor sem tudott volna betalálni az Olympiakosznak, amely nagyon szervezettel és elszántan küzdött. 2-0-s győzelmével nyeregben érezheti magát a görög csapat, Moyes pedig valószínűleg kereshet új munkahelyet.

Olympiakosz – Manchester United 2-0 (1-0)
Gsz.: Domínguez (38.), Campbell (55.)

A Bajnokok Ligája szerdai programja:

Schalke 04 – Real Madrid 20:45 (tv: Digi Sport 1, 20:10, élő)
Galatasaray – Chelsea 20:45 (tv: Digi Sport 2, 20:40, élő)

Piller Krisztián