Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: „A PSG a favorit!” – Mourinho

Bár tegnap óriási jelentőségű, 6-0-s győzelmet aratott a Chelsea együttese, az Arsenal elleni Premier League-rangadón, a találkozót követően magához képest meglepően szerényen nyilatkozott a „Kékek” mester, José Mourinho.

Tegnap délután találkozott a Chelsea, és az Arsenal, a Premier League szuperderbijén, ami akár a végelszámolásnál a bajnoki cím sorsáról is dönthet. A Stamford Bridge népe nagyszerű, hatgólos győzelemnek örülhetett, ám ahogy a sajtó, úgy José Mourinho agya is már a következő nagy lépések egyikén jár.

Ez az egyik nagy lépés pedig nem lesz más, mint alig másfél hét múlva esedékes Bajnokok Ligája negyeddöntő, amelyhez ellenfelet pénteken sorsoltak a Chelsea számára (is). A londoniak a francia bajnok Paris Saint-Germain ellen lesznek kénytelenek megmérettetni magukat, akik mostanra igazi európai topcsapattá fejlődtek, olyanná, amilyenné gall klub már évtizedek óta nem volt képes. Tisztában van a Hazard-ékra leselkedő veszéllyel Mourinho is, aki távolról sem nézi le a párizsiakat, bár mennyire is újnak számítanak az elmúlt hosszú évekhez képest, a BL ezen szakaszában:
„Úgy gondolom, hogy szívesen játszanak majd ellenünk. De Mi is boldogok vagyunk, mert a legjobb csapatokkal, és játékosokkal akarunk szembe nézni. Fontos a fejlődés érdekében egy csapatnál, különösen a fiatalabb játékosokat tekintve, hogy ellenük játszhatunk. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de élvezni akarjuk majd ezt a két mérkőzést. Az, hogy a második meccs a mi otthonunkban lesz, előnyt jelent, főleg ha a 30 perces hosszabbításban szerzünk gólt, ami duplán számít. Ez egy nagy előny mindig, ha egy csapat idegenben kezd. Természetesen még így is a PSG favorit.”.

A „Special One” szavait értékelhetnénk egyfajta dicséretnek is, ám sokkal valószínűbb, hogy ezzel a nyilatkozattal igyekezett levenni játékosai válláról a terhet, a közelgő párharc miatt.

Balogh József