Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nehéz meccs vár a Dortmundra és a Schalkéra is – beharangozó

A német bajnoka már megvan az FC Bayern München személyében, a Bajnokok Ligája helyezésekért azonban még nagy a harc, de a kiesés ellen küzdőknek sem ért még véget a szezon…

Az előző körben a Hertha BSC nem tudott hazai pályán mit kezdeni a bajnoki címet ünneplő Bayernnel, ezúttal a Schalke otthonában próbálhatnak szerencsét. A Schalke jelenleg harmadik, de a Leverkusen és a Wolfsburg is ott van a királykékek nyakában, így az Európa Liga helyekért küzdő fővárosiak ellen mindenképpen győzniük kell.

Szombaton több érdekes találkozót is rendeznek. A BL-ért küzdő Bayer Leverkusen az előző körben simán nyerő, és bennmaradásért küzdő Eintracht Braunschweig csapatát fogadja. A Leverkusennel azonos célokért hajtó Wolfsburg a középmezőnyből kap ellenfelet az Eintracht Frankfurt személyében. Hasonló a helyzet a Borussia Dortmund esetében is, a Klopp legénység a szenvedő Stuttgart Arénájába látogat.

A Mainz és az Augsburg találkozója sok izgalmat rejtegethet. A hazaiak ugyanis a hetedik pozícióban találhatóak, míg az idény meglepetéscsapata, az FCA egy hellyel áll mögöttük. Ezen a meccsen dőlhet el gyakorlatilag az, hogy a két klub közül melyiknek marad esélye a szezon végén az EL pozíciók egyikének megszerzésére.

A következő idénybeli Bundesliga tagságért újabb hatpontos rangadót rendeznek, szombat este az SC Freiburg a formában lévő 1.FC Nürnberget látja vendégül. Amelyik csapat nyer, az kicsit elszakad a veszélyzónától, azonban 29 ponttal még egyik csapat sem nyugodhatna meg.

Bundesliga 28. forduló:

Péntek:

20:30; FC Schalke 04 – Hertha BSC/ Eurosport2

Szombat:

15:30; VfB Stuttgart – Borussia Dortmund/ Eurosport2
Bayer 04 Leverkusen – Eintracht Braunschweig
VfL Wolfsburg – Eintracht Frankfurt
FC Bayern München – TSG 1889 Hoffenheim
1.FSV Mainz 05 – FC Augsburg
18:30; SC Freiburg – 1.FC Nürnberg/ Eurosport2

Vasárnap:

15:30; Borussia Mönchengladbach – Hamburger SV/ Eurosport2
17:30; Hannover 96 – SV Werder Bremen/ Eurosport2

Galeß