Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Nüanszokon múlott a dortmundi csoda, elődöntőben a Real – videóval

A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének dortmundi visszavágóján a hazai együttes Reus vezérletével rég nem látott verést mért a királyiakra, ám a továbbjutás a Klopp legények lábában maradt, így a hármas sípszó után Ancelotti és a Real szurkolók örülhettek.

Reus parádézott! Vajon hol folytatja? (Barca, Bayern, vagy marad)

Borussia Dortmund – Real Madrid 2-0 (2-0)
G: Reus (24., 37.) ill. –
Tj: a Real Madrid 3:2-es összesítéssel

Három gólos előnnyel, kapott gól nélkül érkezett Signal Iduna Parkba a Real Madrid, melynek kezdőcsapatában ezúttal nem kapott helyet a sérüléssel bajlódó Cristiano Ronaldo, aki a padról izgulhatta végig a meccset. Az első negyed órában úgy tűnt, hogy nem szenved hiányt a madridi csapat, legnagyobb klasszisának hiányában, jól kezdték a meccset és a 17. percben Piszczek kezezését követően büntetőhöz is jutottak, ám Di Maria lövését Weidenfeller bravúrosan védte, ezzel pedig meccsben tartotta csapatát. Ebben a pillanatban a lélektani fölény a hazaiak oldalára pártolt és elindult a BVB parádé, mely egy kihagyott Mkhitaryan helyzettel kezdődött a 19. percben. Öt perccel később azonban rezgett a Casillas mögött elterülő háló, Pepe hathatós közreműködésével került a labda Reus elé, aki kicselezte a kapust és higgadtan a kapuba gurított (1-0).

A gólt követően kis híján Hummels duplázta meg a BVB előnyét, ám fejese célt tévesztett. A 24. percben aztán Casillas kapufára tudta tolni Lewandowski lövését, ám érkezett a remekül játszó Reus és a kipattanót a léc alá bombázta (2-0).

Úgy festett, hogy hamar elolvadhat a Real Madrid oly biztosnak hitt előnye, erről pedig még az első félidőben Reus gondoskodhatott volna, ám lövésébe egy blokkoló lábnak sikerült beleérnie. Sokat elmond a mérkőzés képéről, hogy a vendégek egyetlen kapura tartó lövése Di Maria kihagyott tizenegyese volt.

A fordulást követően némileg éledezni látszott a Real, ezt jelezte Bale kapu előtt keresztbe elhúzó lövése, ám a folytatás elmaradt. A 65. percben aztán meccslabdát hibázott Mkhitaryan, akit Reus ugratott ki remekül, a labdát eltolta Casillas mellett, ám nem sikerült betalálni az üres kapuba, a kapufa megmentette a vendégeket.

A Dortmund nem engedett és kapujához szegezte vendégét, melynek kapujában Iker Casillas remekelt, előbb Mkhitaryan, majd Großkreutz löketénél védett. Az utolsó pillanatig támadott a Klopp csapat, ám harmadjára nem sikerült feltörni a madridi védelmet, mely összesítésben 3-2-es győzelmet aratott és továbblépett. Nüanszokon múlott a párharc, a Real rég nem átott verésbe szaladt bele…


Őszi Ádám