Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Madridból érkezhet Blanc utódja!

A szezon elején nem kis félelmekkel néztek szembe a Paris Saint-Germain szurkolói, hogy a klubtörténetének egyik legnépszerűbb edzője, Carlo Ancelotti a frissen megszerzett bajnoki címmel a zsebében máris tovább állt.

Aztán az „újfiú”, Laurent Blanc hamar lenyugtatta a kétkedőket, ugyanis a PSG gyakorlatilag ott folytatta az új idényt, ahol az előzőt befejezte. Bár néhány kezdeti bukkanó ugyan előfordult, mostanra már utcahosszal vezetik a bajnokságot, a trónkövetelő újonc, vagyis a Monaco előtt. Akkor hol a gond?

Nos, a párizsiaknál ugyan hosszútávú célokkal, speciális tervprojekttel rendelkeznek, kisebb fajta csalódottság ütötte fel a fejét, a Chelsea elleni Bajnokok Ligája kudarc után. Hiába reklámozta Khelaifi elnök az ősszel, hogy nem elsődleges prioritásuk most sem, a BL győzelem, ahogy haladtunk az időben, és a fordulókkal, úgy vált egyre egyértelműebbé, hogy bizony Ibrahimovic-ék ráúsznak a lisszaboni finálé megnyerésére is.

Tavaly éppen hogy csak kiestek, a Barcelona elleni negyeddöntőben. Ám míg 2013-ban emelt fővel tették mindezt, úgy idén szégyenkezve. A sérült Ibra nélküli gárda 3-1-es előnyt adott ki a kezéből, a taktikailag végig fölényben lévő londoniakkal szemben.

Gyanúnk szerint ez volt az egyetlen, ám hatalmas csepp a pohárban, ami arról dönthet, hogy a szezon végeztével mégis megköszönik Laurent Blanc edzői munkáját. Mi több, már a lehetséges utódról is cikkezik a nemzetközi média! A madridi AS úgy tudja, hogy a PSG mindenható közel-keleti urai az Atlético Madrdi sikeredzőjét, Diego Simeonét, a Real Madrid másodedzőjét, Zinedine Zidane-t (akit pár napja a Monacoval is szóba hoztak), és a spanyol válogatott szövetségi kapitányát, Vicente del Bosquet nézték ki.

Balogh József