Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Győr túlélte a pápai ostromot

A vendégek az első félidőben megszerzett vezetést megőrizték a második játékrészben, ezzel újabb három ponttal gazdagodtak, és már csak 2 pontra vannak az első helytől.

Forrás: nb1.hu

A félidő első felét a hazaiak kezdték jobban, gyors kontrákkal operáltak, de gólt nem tudtak szerezni. Griffiths egy beadást követően próbált fejelni, társa ráesett a lábára, az eset során meg is sérült, így már a 25. percben le kellett cserélni. A folytatásban a győriek vették át az irányítást, a 31. percben Varga lőtte kiszorított helyzetből, a labda centikkel gurult el a gólvonal előtt. Hat perccel később Rudolf került helyzetbe, ám a lövés pillanatában elcsúszott, így a labda jócskán elkerülte a kaput. 5 perccel a lefújás előtt vezet a Győr, egy szögletet követően Kamber emelkedett a legmagasabbra, az ötösön belül a jobb alsóba fejelte a labdát, 1-0. A hajrában Strestík került ziccerbe, ám lövését a veterán Szűcs bravúrral hárította. Az utolsó percben Strestík ismét szemtől-szembe került Szűccsel, ezúttal már nem hibázott, finom mozdulattal pörgette át a kapus fölött a labdát, ezzel két gólosra növelte a vendégek előnyét. Az utolsó helyzet a pápaiak előtt adódott, Csizmadia távoli próbálkozását Kamenar hárította.

A második játékrészben a vendégek teljesen feladták a támadás lehetőségét, teljesen átvette az irányítást a Pápa, szinte az egész félidő a győriek térfelén zajlott. A 67. percben Csizmadia fejelhetett üresen, ennek ellenére nem találta el a kaput. A 75. percben el lecsorgó labdát zúdított kapura Németh, lövése centikkel ment csak fölé. A 81. percben szépített a Pápa, egy szép indítást követően Eszlátyi került helyzetbe, aki a 16-son belülről a rövidet célozta meg, ezzel meg is lepte Kamenart, aki nem tudott már hárítani, 1-2. A hajrában még Sekour egyenlíthetett volna, de az ötösről nem találta el a kaput, a végeredmény nem változott.

Pápa – Győr: 1-2 (0-2)
G: Eszlátyi (81.) ill. Kamber (40.), Strestík (45.)

Pék Márk