Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Sterling duplájával nyert a Pool, már 5 pont az előny – videó

Amilyen könnyen indult a meccs a Liverpool számára, olyan nehézkesen tudta elhozni a három pontot a kiesés ellen küzdő Norwich otthonából. Hiába kerültek bő 10 perc alatt két gólos előnybe, a Kanárik kétszer is visszajöttek a meccsbe, sőt a döntetlenre is volt esélyük.

(Forrás: Liverpool FC-Facebook)

Norwich-Liverpool 2:3 (0:2)
G: Hooper (54.), Snodgrass (77.) illetve Sterling (4., 62.), Suarez (11.)

A Liverpool annak tudatában kezdhette a mérkőzést, hogy ha győznek a Norwich otthonában akkor a Chelsea szombati veresége miatt 5 pontra nő az előnyük a tabella elején, mindössze három fordulóval a bajnokság vége előtt. A Liverpool, ahogy megszokhattuk tőlük, nagyon megnyomta az első 20 percet. A 4. percben már meg is szerezték a vezetést. Sterling jó 25 méterről óriási lövést eresztett meg a rövid sarokra, a hazai kapusnak, Ruddy-nak esélye sem volt. 7 perccel később az első gól szerzője centerezett középre balról, Suarez kibújt a védők mögül és szépen a hosszúba belsőzte a labdát. Ez volt az uruguay-i támadó 30. gólja a szezonban. Ezután érthetően visszavett a Liverpool, a Norwich pedig próbálkozott, de a vendég védők a helyzet magaslatán álltak. Félidőben maradt a két gólos különbség.

A második félidőben visszafogottan kezdett a vendég csapat, a hazaiak pedig továbbra is első sorban a széleken próbálkoztak. Ennek az 54. percben meg is lett az eredménye, igaz kellett hozzá a Vörösök védelmének hibája is. Egy magasan belőtt jobb oldali beadásra Mignolet kapus nagyon rossz ütembe jött ki, a labda így Gary Hooper elé pattant, akit nem fogott senki és így könnyedén az üres kapuba passzolt. A gól után elkezdett éledezni a Pool. Suareznek két helyzete is volt, de az elsőnél bele tudtak lépni a lövésébe a védők, a második próbálkozása pedig centikkel kerülte el a kapufát. A 62. perceben Sterling kapott egy labdát a saját félpályája közepén, egészen a Norwich tizenhatosáig hozta, lövésre szánta el magát, ami a becsúszó Johnson testén felpörgött és így a hazai kapus fölött a hálóba perdült. A Norwich a szerencsétlen harmadik gól ellenére sem adta fel, szögletek után fejesekből valamint átlövésből is próbálkoztak. A 77. percben sikerült is újra gólt szerezniük. Bal oldalról adták be a labdát, középen Snodgrass túlugrotta Flanagant és máris 2:3 volt az állás. Ezután a Norwich menedzsere két támadó küldött be csereként, míg a vendégeknél Agger érkezett a védelmet stabilabbá tenni. Ezután a cserecsatár van Wolfswinkel előtt adódott lehetőség, de fejesét fogta Mignolet. A végén még egy lehetőség adódot Lucas Leiva előtt, de a Liverpool középpályása elpuskázta, de ez már nem számított a Liverpool így is megnyerte a meccset.

A Liverpool előnye 5 pontra nőtt a tabella élén, a Norwich pedig sorozatban negyedik vereségével a 17. helyen áll és mindössze 2 pontra vannak a kiesőhelyektől.


Norwich City 2 – 3 Liverpool – All goals by braddwuitton

Lovász Krisztián