Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Haladás: Hosszabbított az edző, többen is távozhatnak

Két évvel meghosszabbította kontraktusát Artner Tamás és Székely Tibor, míg többen nem fogadták el a Haladás ajánlatát. Guzmics Richárd és Hrepka Ádám külföldre távozhat.

Artner Tamás elfogadta, Halmosi nem a klub ajánlatát. – vaol.hu

A nyáron az edzőknek és a játékosok zömének lejár a szerződése Szombathelyen, és a klubvezetés most kezdett el tárgyalni az érintettekkel. Ami biztos, Artner Tamás vezetőedző és Székely Tibor másodedző, valamint Schimmer Szabolcs elfogadta a klub ajánlatát. Így a két szakember 2016 nyaráig marad az első együttes kötelékében, akárcsak Schimmer Szabolcs, ugyanakkor a csapatkapitány Tóth Péter, a helyettese, Halmosi Péter és Nagy Gábor sem fogadta el az ajánlatot, miképpen Guzmics Richárd és Hrepka Ádám is távozófélben, mindkét utóbbi labdarúgó külföldre vágyik.

„Elégedettek vagyunk Artner Tamás és segítői munkájával, ezért a bizalom jeléül két évvel hosszabbítunk velük – kezdte Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője. – A lejáró szerződésű játékosok közül Guzmics Richárd még télen jelezte, hogy a bajnokság végén mindenképpen külföldre szeretne igazolni. Hozzá hasonlóan Hrepka Ádám is külföldre készül. Simon Ádám a Palermo játékosa, kölcsönben szerepelt nálunk. Elégedettek voltunk a teljesítményével, szeretnénk, ha ősztől nálunk futballozna, erről az olaszokkal kell tárgyalnunk. Ami a többieket illeti, Schimmer Szabolcs elfogadta ajánlatunkat, két évre ír alá. Tóth Péter még vacillál Ausztria és a Haladás között. Nagy Gábor és Halmosi Péter egyelőre nem fogadta el új szerződését, előbbinek külföldi lehetősége van. Jelen állás szerint Nagy és Halmosi sem marad Szombathelyen.”

Marton Zsolt, Szombathely alpolgármestere kihangsúlyozta, hogy az értékeiket szeretnék megtartani. „Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy megtartsuk értékeinket.” – fogalmazott a városvezető-helyettes arra utalva, hogy Halmosi, Tóth és Nagy Gábor sem fogadta el a klub ajánlatát.

Gavalovits Sándor