Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cseles igazolással a Salzburgé az osztrák tehetség

Azt követően, hogy Guido Burgstaller a Cardiff Cityhez igazolt újabb fontos játékos hagyja el az SK Rapid Wien együttesét Marcel Sabitzer személyében.

redbulls.com/fcsalzburg

Immáron hivatalos, amit az osztrák sajtó az előző hetekben már pedzegetett: Marcel Sabitzer elhagyja az SK Rapid Wien csapatát. A mindössze 20 esztendős osztrák játékos szerződésében ugyanis van egy kivásárlási ár, mellyel külföldi csapatok élhetnek – az összeg 2 millió euró volt. A Red Bull Salzburg azonban mindneképpen meg akarta szerezni a középpályát, így a Red Bull német klubja, a RasenBallsport Leipzig vette meg Sabitzer játékjogát, majd egyből kölcsönadta az osztrák bajnoknak.

“Marcel az előző szezonban óriási fejlődésen ment keresztül a Rapidnál. Egy meghatározó embere volt a csapatnak, egy jó keverékét hordozza magában a technikának, dinamikának és a kellő agresszivításnak. Nem ok nélkül játszik az osztrák válogatottban sem. Az én szemszögemből Marcel Ausztria legérdekesebb fiatal játékosa, aki nálunk tovább tud majd fejlődni.” – nyilatkozta a Red Bull sportigazgatója, Ralf Rangnick.

Az Ausztriában az egyik legnagyobb tehetségként emlegetett Sabitzer 2018-ig szóló szerződést kötött a német másodosztályba feljutó RB Leipzig együttesével. A terv az, hogy amint feljut a Leipzig a Bundesligába, Sabitzer “visszatér” Németországba – hivatalosan egy évre adták kölcsön Salzburgba.

A négyszeres válogatott labdarúgó Graz városában látta meg a napvilágot, az Austria Wien ificsapataiban kezdte meg pályafutását. Már 17 évesen bemutatkozott a Tipp3 Bundesligában, az Admira Wacker Mödling színeiben. 2013 telén érkezett a Rapidhoz, amelyet másfél év után hagy el.

A már említett összeg mellett marad a Rapidnál a Salzburg által kölcsönadott védő, Christopher Dibon, a 24 esztendős osztrák 2017-ig írt alá a Hütteldorfiaknál.

Galeß