Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb holland válogatott a Bundesligában

Mint arra számítani lehetett, Johnny Heitinga a német bajnokságban írt alá, a holland válogatott sztár Berlin városában folytattja pályafutását.

herthabsc.de

Hivatalos megosztóján jelentette be a Hertha BSC, hogy szerződtették Johnny Heitingát. A harminc esztendős középső védő az előző éveket Angliában töltötte, előbb az Everten, majd a Fulham csapatait erősítette. Heitinga szerződése lejárt a szezon végén a kieső klubnál, anyagi vonzata így nem volt a transzfernek.

“John Heitinga egy nemzetközi tapasztalattal bíró védekező játékos, ebből különösen a mi fiatal játékosaink húzhatnak majd előnyt.” – mondta Michael Preetz sportigazgató.

A holland válogatottban 87 alkalommal pályára lépő Heitinga két éves szerződés kötött a Herthával. Az Ajax Amsterdam nevelése a harmadik országban tapasztalja majd meg a légiós életet, angol kalandja előtt az Atletico Madrid alkalmazásában állt a kétszeres holland bajnok.

“Mindenképpen a Bundesligába akartam jönni, ezért is örülök nagyon a Hertha BSC-nek. Nagyon kiváncsian várom a csapatot és a remek szurkolókat. Amsterdam, Madrid és London után Berlin lesz a következő világváros, ahol a pályafutásomat folytatom.” – mutatkozott be Heitinga a Berlinieknek.

Galeß