Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mexikó: 24 év után lett újra bajnok a Cruz Azul

Hétfőre virradóra rendezték meg a mexikói bajnokság (Liga MX) 2020-2021-es kiírásán belül a Clausura-rájátszás döntőjének második mérkőzését, mely során eldőlt a helyi bajnoki cím sorsa…

A Santos Laguna elleni finálé első mérkőzésén aratott 1-0-s győzelem után hazai környezetben 1-1-es döntetlent ért el és hódította el a mexikói bajnoki címet a Cruz Azul együttese.

A döntő visszavágóján az első félidő hajrájában még a vendégek szerezték meg a vezetést, mellyel összetettben kiegyenlítették az állást, de nem sokkal a szünet után a Cruz Azul kiegyenlített. Az 1-1-es döntetlent a házigazda pedig a végsőkig megtartotta, és ellenállhatatlan teljesítménnyel hódította el a bajnoki címet.

A mexikóvárosi csapat a 17 fordulóból álló Clausura alapszakaszát 13 győzelemmel, valamint két-két döntetlennel és vereséggel magabiztosan nyerte meg. A bajnok rájátszás menetelése során a negyeddöntőben a Toluca, az elődöntőben a Pachuca együttesét gyűrték le, melyek ugyanúgy egy góllal dőltek el a javukra, mint a ma hajnali finálé.

A Cruz Azul története során a kilencedik bajnoki címét ünnepelhette, az 1997-es siker óta először hódították el újra az elsőséget.

Cruz Azul – Santos Laguna 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Rodríguez (51.), ill. Valdes (37.)