Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Cliftonville – Debrecen beharangozó

Hétfőn kezdi meg BL selejtezőjét a Debrecen, akárcsak mostani ellenfele, az északír ellenfele a Cliftonville, mindkét együttes a selejtezők második körében lép először pályára.


A Loki dolgát nehezítheti, hogy a pálya műfüves, de ami igazán nagy gond, hogy több hiányzója is van a debrecenieknek, többek között Kulcsár Tamás, Szakály Péter, valamint Vadnai Dániel sem áll Kondás elemér rendelkezésére.

A problémákról Mészáros Norbert is beszélt: ’’Bosszantó, hogy több játékosunk is kiesett a keretből, de nélkülük is jó eredményt kell elérnünk az első mérkőzésen. Háromórás repülőút után érkeztünk meg Belfastba, este a stadionban edzettünk, és bár szokatlan lesz, hogy műfüves pályán játsszuk a Bl-selejtezőt, nem lehet kifogásunk semmire. Elemeztük az ellenfelet, hosszú indításokra számíthatunk, illetve rengeteg beadásra a szélekről, de célunk egyértelműen olyan eredmény elérése, amellyel esélyünk marad a továbbjutásra a visszavágó előtt.”

A találkozóról László Csaba is nyilatkozott, aki korábban már kapott állásajánlatot a Cliftonville-től: ’’Segíthet a Lokinak, hogy az északírek sosem változtatnak a taktikán, mindig ugyanazt a játékelemet próbálják megvalósítani. A brit futball hőskorában megszokott, hosszan előrerúgott labdákat próbálják meg a csatáraik lefejelni a mögöttük érkező csapattársaknak. Játékosaik erősek, erőszakosak, kemények, de nem durvák. A Lokinak akkor lehet esélye, ha lassítja a játékot, illetve ha az északírekkel ellentétben a labdakihozatalra koncentrál. A sok pontos átadással elkerülhetőek az energiát felemésztő állandó ütközések, és ha a debreceni játékosok nem engedik át a labdát, az ellenfél könnyen elveszíti lelkesedését.”

Az északírek legnagyobb problémája, hogy hogyan pótolják a legutóbbi szezonban 31 bajnokin 19 gólt és kilenc gólpasszt jegyző Liam Boyce-t, aki a skót Ross County-hoz igazolt.

Erről és a magyar csapatról is beszélt az 53 éves menedzser, Tommy Breslin: ’’Hogyan helyettesítjük Boyce-ot? Nem tudom. Különleges játékos. De itt van nekünk Garrett, aki a legutóbbi évadban nem játszott sokat, ám újra egészséges, míg a tartalékcsapatból fiatal játékosok kerültek fel a keretbe. – majd szót ejtett a magyar csapatról is. – Szép eredményeket értek el az európai kupaporondon. A magyar labdarúgás folyamatosan fejlődik, így mindent meg kell tennünk, ha tovább szeretnénk jutni.’’

A mérkőzés 20:45-kor kezdődik, melyet az M2 élőben közvetít, a visszavágót 1 hét múlva, július 22.-én 20:30-kor rendezik.

Pék Márk