Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrikai támadó érkezhet a Bundesligába

Belga sajtóinformációk szerint elképzelhető, hogy a helyi sztárcsapat, a Standard Liége nigériai csatára, Imoh Ezekiel a következő idényben már a német élvonalban fog szerepelni.

Imoh Ezekiel – kickoff.com

A mindössze 20 esztendős Ezekiel 2012 januárjában érkezett Belgiumba, s bár eleinte csak kölcsönben futballozott a Standard Liége együttesében, a jobblábas középcsatár olyan meggyőző teljesítményt nyújtott, hogy a gárda vezérkara a szezont követően végleg megszerezte a nigériai 36 Lion FC gárdájától.

Bár hazája válogatottjában egyelőre nem vették számításba a mindössze 170 cm magas játékost, a belga élvonalban alapemberként nyújt meggyőző teljesítményt: az előző idényben például összesen negyvennyolc alkalommal léphetett pályára és tizenöt gól mellett tizenkét gólpasszt is kiosztott.

Nem véletlenül keltette fel magára több európai csapat – így a Borussia Mönchengladbach, a Schalke, a Hertha, az Internazionale – figyelmét is a jelenleg ötmillió euróra taksált gólvágó, ám jelen állás szerint a ’Gladbach tűnik a befutónak.

Imoh Ezekiel jelenlegi kontraktusa 2017 nyaráig érvényes, így a kérőnek mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia, ha komolyan gondolják a középcsatár megszerzését.

Budai Levente