Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Salzburg gála a Rapid ellen; kikapott a Sturm az újonctól – videóval

A hétvégén elkezdődött Ausztriában a legjobb tíz klubcsapat küzdelme, a Tipico Bundesliga, ahol a címédő remekelt, az Austria pedig megszenvedett a hőségben.

A Red Bull Salzburg öröme – sportnet.at

A Red Bull Salzburg szűk 20 ezer néző előtt fogadta az SK Rapid Wien együttesét. A hazaiak kezdtek jobban, de Schaub előtt adódott az első lehetőség, a vendégek tehetsége azonban kihagyta a helyzetet. Fél óra telt el az első gólig, ekkor Hinteregger ívelt a védelem közepéből, a balhátvéd Ulmer pedig becselezte magát a büntetőterületre, majd higgadtan fejezte be az akciót. Alan is betalált ebben a félidőben, így sima vezetéssel mehettek a kabinba a hazai játékosok.

A fordulás után nyomott a Salzburg, a Rapid nagyon pontatlan volt a befejezéseknél. A harmadik gól Mané nevéhez fűződik, egy kijátszott akció után a szenegáli remekül érkezett Kampl emelésére. Majd Soriano távolról lőtte ki a bal alsó, az ötödik találatot szintén a spanyol szerezte, egy csodás szabadrúgással. A kegyemeldöfést Kampl vitte be, aki balról, éles szögből ívelt, Novota kapus esélytelen volt. A Rapid a végén szépített büntetőből, de így is igen csúfos a vereség.

“A Rapid előtt is adódtak lehetőségek, ezt be kell vallani. De én nagyon boldog és nyugodt vagyok, mert a csapat sokat alkalmazott abból, amit megbeszéltünk.” – mondta a találkozó után Adi Hütter, a Salzburg edzője. A Rapid védője, Sonnleitner így nyilatkozott: “A harmadik gól után kissé kiestünk a meccsből. De ez is csak egy meccs három ponttal. Hogy most hat góllal, vagy csak eggyel kapsz ki valójában rohadt mindegy.”

Daniel Roth gólja döntött a három pont sorsáról – spotnet.at

A nyáron Ausztriából sok játékost szerződtető Wolfsberg remekül kezdte az új szezont. A kiesőjelölt Admira otthonában négyet vágtak, három akalommal pedig újoncok voltak eredményesek. Az 1:1-es első félidő után Trdina köszönt be, majd a hajrára becserlét Wernitznig duplázni tudott.

Az újonc Altach a tavaly szenvedő Sturm Graz ellen kezdett és nyerni is tudtak, az egy gólos mérkőzésen Roth a gólszerző neve. Az Európa Liga helyek egyikére pályázó Ried a bennmaradást célult kitűző Wiener Neustadt ellen parádézott. A záró mérkőzést a Generali Arenában bonyolították le, az Austria Wien a Grödig ellen játszott. Egy góltalan félidő után a falusiak szereztek vezetést, a gólt két újonc hozta össze: Reyna beadása után Schütz bólintott a hálóba. A végén egyenlített a csereember Ola Kamara, így döntetlennel fejeződött ba az első forduló.

Tipico Bundesliga, 1.forduló:

Red Bull Salzburg – SK Rapid Wien: 6-1
Gólszerzők: Ulmer 30. Alan 40. Mané 70. Soriano 77. 79. Kampl 84. ill. Hoffmann 90. (büntető)

FC Admira Wacker Mödling – Wolfsberger AC: 1-4
Gólszerzők: Schicker 45. (büntető) ill. Zulj 35. Trdina 63. Wernitznig 74. 77.

SC Rheindorf Altach – SL Puntigamer Sturm Graz: 1-0
Gólszerző: Roth 68.

SV Josko Ried – SC Wiener Neustadt: 3-1
Gólszerzők: Walch 4. Möschl 69. Pichler 82. ill. Kainz 66.

FK Austria Wien – SV Scholz Grödig: 1-1
Gólszerzők: Ola Kamara 90. ill. Schütz 54.

Galeß