Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezért lépett vissza a válogatottól Lahm

A Nationalelf csapatkapitánya, Philipp Lahm a megnyert Világbajnokság után általános meglepetésre jelentette be, hogy többet nem lép pályára a címeres trikóban.

bild.de

Tíz éven keresztül játszott a német válogatottban az FC Bayern München jobbhátvédje, Philipp Lahm. A harminc éves játékos négy éve lett a válogatott kapitánya, Michael Ballacktól örökölte meg a szallagot. A ‘Bild’ már diskurált arról, ki legyen az új vezér, az olvasók jelentős része Bastian Schweinsteigerre adta le a voksát.

Lahm a ‘Kicker’-nek adott interjújában elmondta, miért nem fogja a jövőben magára öltei a német dresszt: “Úgy gondolom, hogy a csapatnak nincs már rám szüksége, újjaknak kell jönniük. Az én szerepen és a hatásom elérte határát.”

A németeknek már ezen a Világbajnokságon is akadt gondja azzal, hogy nincs elég szélső védőjük. A védelem jobb oldalán Kevin Großkreutz jöhet szóba, de a Dortmund játékosának sem ez az eredeti posztja. Tehetségek azonbaban akadnak bőven Németországban, két évük van valakit felfedezni – szerény véleményem szerint Sebastian Jung lehet a megoldás, amennyiben meghatározó játékossá válik új csapatában, a VfL Wolfsburgban.

“Nélkülem is megy. Egy új generáció van itt, nekik kell a válogatott irányát megadniuk.” – fogamlazott Lahm.

Galeß