Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea szélsője Németországban folytatja a pályafutását

A Transfermarkt.de beszámolója szerint egy idény erejéig az Eintracht Frankfurtot erősíti a „kékek” brazil-olasz kettős állampolgárságú balszélsője, Lucas Piazón.

Lucas Piazón – veooz.com

A mindössze 20 esztendős futballista 2012 januárjában igazolt a Chelsea-ba, ám a londoniak többször is kölcsönadták a korábbi brazil U17-es válogatott játékost, aki így az utóbbi időben megfordult már Spanyolországban (Málaga) és Hollandiában (Vitesse) is, most pedig immár kipróbálhatja magát a német élvonalban is.

Piazón az előző idényben Rabóczki Balázs korábbi együttesében, a Vitesse-ben összesen 34 tétmérkőzésen kapott játéklehetőséget és ezeken az összecsapásokon 12 gólig és kilenc gólpasszig jutott, vagyis kifejezetten otthonosan mozog a kapu előtt.

Habár könnyen lehet, hogy Frankfurtban is sikerül alapemberré válnia – hiszen valójában rajta kívül csak Inui Takashi számít balszélsőnek -, az eddigi rendszer alapján Thomas Schaaf vezetőedzőnek fel kell rá készülnie, hogy a szezon végeztével visszatér Angliába Piazón – a Chelsea-vel kötött szerződése ugyanis 2017 nyaráig érvényes.

Budai Levente