Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Telekom-Cup: Nehéz Wolfsburg siker; Lewandowski csodásat emelt – videóval

A németek a hagyományoknak megfelelően idén is megrendezték a Telekom-Cup névre hallgató mini-tornát, a helyszín Hamburg városa volt.

Büntetők után a fináléban a Wolfsburg – vflwolfsburg.de

Kétszer fél óráig tartott egy találkozó a szinte tömött Imtech-Arenában, ahol a VfL Wolfsburg ellen kezdett a házigazda Hamburger SV. A HSV kezdett jobban, ők alakítottak ki több helyzetet is, de szépen lassan átvette az irányítást a Wolfsburg. Naldo, aki ezen a találkozón kapitánya volt a csapatnak fejeseivel komoly veszélyt jelentett, de gól nem született ezen a találkozón, amelyre egyébként nem lehetett panasz, hisz a tempó magas volt és sok helyzet is akadt.

Érkeztek a büntetők, ahol az első öt rúgó nem hibázott, a hatodik hamburgi, Demirbay azonban a lécre bombázott, Malanda pedig értékesítette saját tizeneggyesét. Ezzel a Wolfsburg szerepel a vasárnapi döntőben, a Hamburg a bronzért játszik.

“Nagy dícséret illeti a csapatot a mai fellépéséért. Olyan kezdőcsapatunk volt, amelyet sosem küldenék pályára a Bundesligában, de ennek ellenére is fegyelmezetten játszottunk. Egy-két kontrát jobban is befejezhettünk volna, de megérdemeltük, hogy mi jutottunk tovább.” – értékelt Dieter Hecking, a Wolfsburg edzője.

Robert Lewandowski öröme – fcbayern.de

A másik elődöntő már lényegesen góldúsabbra sikeredett. A Bundesliga címvédője, az FC Bayern München az évről-évre erősödő Borussia Mönchengladbach ellenében lépett pályára. Természetesen világbajnokai nélkül játszott a Bayern, de így is komoly fölényben futballoztak, bár Traoré lévén a Gladbach is eljutott Starke kapuja elé. A vezetést az első félidő végén Lewandowski szerezte meg, a szintén újonc Rode lövése után a kipattanó labdát emelte csodásan a hálóba.

http://youtu.be/n-dBKVCHFyo

A fordulás után növelte előnyét a müncheni klub, ezúttal Ribéry indult meg, gól lett a vége. De sikerült a szépítés a csikóknak, a jogos tizeneggyest a német válogatott Kruse vágta be higgadtan. Ezt követően a bajorok fegyelmezetten védekeztek, a Gladbach nem igazán tudott támadni. A végén újabb tizeneggyest kapott a Gladbach Martínez lökte fel hátulról Hahnt. Kruse ismét magabiztosan lőtt, ezzel ismét egál. Ez a találkozó is büntetőkkel dől el így a Bayern eladott előny után. Az első hibázó Rafinha volt, harmadik rúgó volt. Wendt lövését fogta Starke, így öt lövés után 4-4 volt az állás. A hatodiknak következő Korb a felső lécre lőtt, így a Bayern jutott a döntőbe.

Telekom-Cup, elődöntők:

Hamburger SV – VfL Wolfsburg: 0-0, büntetőkkel: 5-6

FC Bayern München – Borussia Mönchengladbach: 2-2, büntetőkkel: 5-4
Gólszerzők: Lewandowski 29. Ribéry  34. ill. Kruse 42. (büntető) 58. (büntető)

Galeß