Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB1: Böde tripla, vendég siker Kecskeméten

A Ferencváros 3-1-s összesítéssel győzött a Kecskemét otthonában, ez leginkább a kezdőbe visszakerülő Böde Dánielnek volt köszönhető, aki mesterhármasával segítette győzelemhez csapatát.

Forrás: fradi.hu

A Fradi az EL-hez képest több helyen is változtatott, többek között bekerült a kezdő Böde, Kukuruzovic, Bönig illetve Busai is. Ez meg is hozta az eredményt, hiszen az első 10 percben a KTE gyakorlatilag a félpályán nem tudott átjönni, ráadásul a 25. percben az FTC egy remek támadást követően meg is szerezte a vezetést. Kukuruzovic passzolta fel Gerának a labdát, aki a 16-os előterében szépen pöckölte ki jobbra a labdát Bödének, aki egy jó labdaátvétellel ziccerbe került és kegyetlenül vágta léc alá a labdát, 0-1. A hazaiak nem igazán tudtak helyzetbe kerülni, sokat ívelgettek, de ezt mind Pavlovic, mint Mateos könnyedén kifejelte.

A Kecskemét rögtön kettős cserével jött ki a második játékrészre, Novák, illetve Gréczi állt be. A két új játékos nagyot lendített a csapat játékán, az 56. percben éppen Novák lőtt egy kapufát, miután könnyedén lerázva védőjét került ziccerbe. Hat perccel később már nem csak kapufáig jutottak a lilák, Novák húzott el és adott be balról, Dibusz csak belepaskolni tudott, de ez pont a 17 éves Kitl elé pattant, aki gyakorlatilag csak belebotlott a labdába, de az így is a kapuban kötött ki, 1-1. A 68. minutumban Novák szerezhette volna meg csapatának a vezetést, miután egy remek passz után ismét ziccerbe került, de ezúttal nem a kapufa, hanem a ferencvárosi hálóőr mentett. Aztán negyed órával a találkozó vége előtt ismét megszerezték a vezetést a vendégek, Böde tett le mellel egy labdát Lauthnak, aki egyből visszaemelte azt Bödének, aki könnyedén fejelt 5 méterről a kapuba, 1-2. A 85. percben aztán jött a kegyelemdöfés, a változatosság kedvéért ismét Böde talált be, Dilaver indította a támadót, az éppen szerelni próbáló Karan elesett, így ziccerben ugorhatott ki, majd higgadtan lőtt a kapu bal oldalába, 1-3. A ferencvárosiak örömét egyedül Pavlovic kiállítása ronthatta el, de a legfontosabb, hogy sikerült behúzniuk a három pontot.

Kecskemét – Ferencváros: 1-3 (0-1)
G: Kitl (62.) – ill. Böde (25., 76., 85.)
Kiállítás: – ill. Pavlovic (90.)

Pék Márk