Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Pakson kapott fricskát a Győr

Nem a legjobb hetét tudhatja maga mögött a Győr, miután csütörtökön kiesett az Európa Ligából, vasárnap este a Paks is jobbnak bizonyult Horváth Ferenc együttesénél.

Ezúttal Rudolf Gergely sem tudott segíteni. – fotó: nso.hu

A mérkőzés előtt a klubvezetők, és a szurkolók is elbúcsúztak a tavalyi szezon végén visszavonuló Éger Lászlótól, aki élő legendája a tolnai együttesnek. Maga a találkozó meglepően szervezett és kombinatívabb támadásokkal előrukkoló paksi rohamokkal kezdődött, aminek nem találta ellenszerét a legutóbbi bajnokság ezüstérmese. Az első igazán veszélyes hazai lehetőséget azonban ki is használták a tolnaiak, miután Kecskés kapott jó labdát, és helyezett Kocic kapujába. A kapus meglehetősen bizonytalan volt a találkozó során, ezt leginkább abból lehetett látni, hogy a találkozó elején egy hosszú indítást alighanem pár centire a tizenhatos vonalán kívül ügyetlenkedte, de Erdős József másképp látta. A gól megnyugtatta a Paksot, a Győrt ellenben hidegzuhanyként érte. Horváth Ferenc csapata mire felocsúdott, már kettő volt a hazai előny: Barthával szemben szabálytalankodtak a tizenhatos előterében, a megítélt szabadrúgást Heffler Tibor csavarta a bal sarokba, Kocic tehetetlen volt. A második bekapott gól után kezdett igazán játszani a győri együttes, de hiába alakított ki mezőnyfölényt a válogatottakkal felálló Rába-parti egylet, Molnár Péter és a paksi védelem rendre útját állta a kisalföldi rohamoknak. Mégis kis híján a hazaiak növelték előnyüket a félidő hajrájához közelítve. A harminchetedik percben tűzijátékot rendeztek a győri kapu előtt, de valahogy megúszták újabb bekapott gól nélkül Rudolf Gergelyék. A végén még Báló lövését kellett kiszednie Kocicnak.

Fordulás után hiába küldte pályára Priskin Tamást is Horváth, egyszerűen ezen az estén semmi sem sikerült a győrieknek, illetve Bartha révén majdnem gyors góllal kezdte a második félidőt az „Atomváros” csapata, a játékrész derekától egyre inkább fokozta a nyomást a tiszta zöldben futballozó vendéggárda, de Molnár Péteren továbbra sem tudott kifogni. A hajrához közeledve Rudolf eresztett el egy emberes bombát, ami meglepte ugyan Molnárt, de valahogy kitenyerelte, és innentől kezdve a lefújásig már nem is nagyon tudott kijönni saját térfeléről a Paks, a végén még egy hazai szabadrúgás okozott veszélyt, de Kocic nagy bravúrral védett. Az összkép alapján megérdemelt paksi siker született.

MVM Paks – Győri ETO 2-0 (2-0)
g.: Kecskés T. (19.), Heffler T. (25.)
s.: Andric (56.), Koltai (69.)

Gavalovits Sándor