Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalos: Megvan Lukaku új klubja

Az FC Chelsea nem tartott igényt a belga tehetségre, akit rengeteg klubbal boronáltak össze, de végül marad a Szigetországban.

evertonfc.com

Hivatalosan is megerősítette az FC Everton, hogy leigazolták Romelu Lukakut. A 21 éves csatár számára nem lesz ismeretlen a környezet, hiszen az előző idényt kölcsönben már Liverpoolban töltötte el. Az Everton 35,3 millió eurót fizetett a Chelsea csapatának a csatárért, akit a honlapot a “Welcome home” felirattal köszöntöttek.

“Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok az Evertonhoz. Egy fantasztukis élménnyel gazdagottam itt az előző szezonban és egy remek közösséget, managert, elnököt és szurkolókat ismerhettem meg. Alig várom, hogy újra kezdődjön az egész, egy sikeres szezon elé nézünk.” – mondta Lukaku.

A 33-szoros belga válogatott tehetség az előző idényben 15 alkalommal talált be a Premier Leagua-ben és nyolc asszisztot is kiosztott. José Mourinho azonban nem tartott rá igényt, hanem szerződtette Diego Costát. Sokáig a VfL Wolfsburg is akarta Lukakut, de a némteknek magas volt a követelt átigazolási összeg.

Lukaku 2019 nyaráig írt alá az Evertonhoz, ahol többek között a Ferencvárostól távozó Muhamed Besic csapattársa lesz majd.

Galeß