Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Csatárt igazolt a DVTK, utánpótlás-válogatott Győrben

A bajnokság közben is zajlik a transzferpiac. A csapatoknak egészen augusztus 31-ig van lehetőségük erősíteni, és páran igyekeznek is minőségi futballistát szerezni.

Diósgyőr. Az Európa Ligában utolsó meccsére készülő miskolciak megszerezték a pápai Georges Henri Griffiths játékjogát. Az elefántcsontparti csatárt az Újpest mellett a Videoton és a Haladás is képben volt, mígnem Árki Gábor javaslatára a borsodiak szerződtették.
„Örülök, hogy Magyarországon folytathatom pályafutásom, méghozzá az egyik legnépszerűbb klubban – fogalmazott újdonsült csapata honlapjának Griffiths. – Több szép emlék fűz Diósgyőrhöz, két éve a Pápa csapatával itt maradtunk benn az NB I-ben, tavaly pedig gólt szereztem. Akkor nem örültek a szurkolók, most az a célom, hogy hasonló találatokkal tegyem boldoggá őket. Több ajánlatom is volt, végül azért döntöttem a DVTK mellett, mert itt nagyszerű közegben, komoly célokért küzdhetek.” A sportigazgató korábban Pápán már dolgozott a támadóval, így jól ismeri Griffithset. „Hosszú tárgyalássorozat végére tettünk ma pontot, büszkeséggel tölt el, hogy sok más nagynevű klubbal szemben minket választott Georges Griffiths – mondta Árki Gábor. – Jó felépítésű, gyors, erős és ami mindennél fontosabb, gólerős támadót igazoltunk. Pápán közvetlen tapasztalatokat szereztem a képességeiről, ezért javasoltam bátran a szerződtetését.” Ide kapcsolódó hír, hogy nem marad Miskolcon Augusto Batioja. Az ecuadori csatár Szerbiában, a Radnicki Nis együttesénél folytatja.

Honvéd. A világ másik felére, Ausztráliába adják kölcsön Vernes Richárdot. A kispesti klub ezt hivatalos oldalán jelentette be. A középpályás a Central Coast Mariners együtteséhez került, amely szerepel a soron következő ázsiai BL-ben. Az A-League-ben egy csapatnak maximum öt légiósa lehet, így a CCM-nek Vernes lehet az ötödik idegen játékosa Nick Montgomery (skót), Kim Szung Jong (dél-koreai) és Malick Mané (szenegáli) után. Az együttes csapatkapitánya, John Hutchinson máltai-ausztrál kettősállampolgár. Ide kapcsolódik, hogy Botka Endrét is kölcsönadja a piros-fekete klub, ő Kecskemétre kerül erre a szezonra.

Győr. Sajtóhírek szerint hazacsábították az utánpótlás-válogatott Kocsis Gergőt. A hátvéd legutóbb az Augsburgban futballozott, ahol a juniorok után a második csapatban is pályára lépett két alkalommal, és egy gólt szerzett.

Gavalovits Sándor