Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL-selejtező: Sovány győzelmet aratott az MTK, lépéselőnyben a Pomurje

Második mérkőzését is letudta Medgyes Péter együttese a hölgyek európai kupasorozatának hármas számú selejtezőcsoportjában, ezúttal mindössze egy góllal sikerült diadalmaskodni, így a csütörtöki meccsen győznie kell a magyar együttesnek a továbbjutáshoz.

Az MTK kezdője az Ekonomist ellen: állnak: Hummel-Smuczer Angéla, Papp Dóra, Szőcs Réka, Demeter Réka, Vesszős Mercédesz, Méry Rita, térdelnek: Szabó Zsuzsanna, Gál Tímea, Pádár Anita, Diószegi Fanni, Kaján Zsanett. – fotó: Facebook/MTKCsajok

A szombati, Pärnu elleni háromgólos siker után ezúttal a házigazda Ekonomist került sorra a magyar bajnoknak Nikšicben. A találkozót valamivel aktívabban kezdte a montenegrói együttes, már az első percekben igyekezett javítani a Pomurje elleni zakó után, ám az MTK védelme jól állta a rohamokat. Medgyes Péter több helyen is változtatott a szombati összecsapáshoz képest, így kispadon kezdett Nagy Lilla, Csányi Diána is, míg Tell Zsófia sérülés miatt nem tudott pályára lépni. Kellett negyedóra mire helyzetig jutott a magyar bajnok, de Kaján Zsanett két perc alatt két ziccert is elpuskázott, majd két hazai lehetőség következett, mindkettő kimaradt. Az első játékrész nagyobbik felében érdekes módon – az uefa tudósítása szerint – elég sok szabálytalanság miatt nem alakult ki folyamatos játék. A legnagyobb hazai ziccer a harmincötödik percben adódott Krivokapic előtt, de Szőcs Réka a helyén volt, így nem sikerült vezetést szereznie a montenegróiaknak. Ennek következtében gól nélküli döntetlennel vonultak pihenni a csapatok, hogy aztán a szünetben nyerőt húzzon a magyar bajnok edzője, Medgyes Péter pályára vezényelte Nagy Lillát, akivel rögvest veszélyesebb lett a mieink játéka, annak ellenére, hogy az első lehetőséget a vendéglátók hagyták ki. A folytatásra egy szintén gyors játékost, Csányit küldte be a kék-fehérek szakvezetője, így mindkét szélen gyors futballistákkal tudta megerősíteni támadósorát a magyar brigád, nem is kellett sokáig várni a gólra. Az ötvennyolcaik percben Pádár Anita ugratta ki Nagy Lillát, aki nem hibázott. A gól után próbált nyomást gyakorolni ellenfelére a magyar csapat, sikertelenül, mert egyre inkább kiegyenlítődött a játék, és akadt minkét oldalon helyzet, a kapusok sem unatkoztak tehát. És miután minkét kapus remekelt, maradt a szűk egygólos különbség, aminek következtében csütörtökön mindenképpen le kell győzni a szlovén Pomurje együttesét, amely – akárcsak szombaton – ezúttal is négy gólt rúgva nyert, és vezeti a csoportot.

MTK – Ekonomist 1-0 (0-0)
Nikšic, Gradski stadion, vezette: Kristina Husballe (dán) (Tina Madsen – dán, Tina Tyteca –belga)
MTK: Szőcs Réka – Vesszős Mercédesz, Gál Tímea, Demeter Réka, Szabó Zsuzsanna – Diószegi Fanni (Nagy Lilla, a szünetben), Hummel-Smuczer Angéla, Papp Dóra – Méry Rita (Csányi Diána, 54.), Pádár Anita – Kaján Zsanett (Fogl Katalin, 90+3.)
Ekonomist: Milačić – Nedić, Mrkić, Bjelica (Goranović, 90+1.) – Djukić (Božić, 88.), Vulić, Vujičić (N. Micunović, 78.), Sturanović – Bojat, Krivokapić
g.: Nagy L. (58.)
s.: Papp D. (71.) ill.: Djukic (43.), Bojat (72.)

Pärnu – Pomurje 0-4 (0-1)
g.: Tanja Vrabel (17., 70.), Špela Kolbl (79.), Manja Rogan (83.)

A csoport állása:
1. Pomurje 6 pont (+8), 2. MTK 6 pont (+4), 3. Ekonomist 0 pont (-5), 4. Pärnu 0 pont (-7)

Gavalovits Sándor