Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ghánai tehetséget igazolt az Augsburg

Hétfőn még az SpVgg Greuther Fürth trikójában duplázott a városi rivális Nürnberg ellen, kedden már Augsburgban írt alá az afrikai reménység.

dounauwoerth-stadionbrachenbuch.de

Hivatalos megosztóján jelentette be az FC Augsburg, hogy megszereztek az SpVgg Greuher Fürth 20 esztendős ghánai játékosát. Adbul Rahman Baba játékjogáért már hosszú hetek óta küzd a bajor klub, a balhátvéd végül 3 millió euróért váltott. Baba nagy tehetségnek számít, már a ghánai válogatottba is behívót kapott, bemutatkozása azonban még várat magára.

“Baba igazolása nem csak neki nagyon fontos, hanem nagyon sok embernek a hazájában is. Baba 18 évesen hozzánk igazolt és nem egy top-klubhoz, azzal a bizalommal, hogy velünk járja a felfelé vezető utat. Most más körülmények között akar a Bundesligában játszani. Sokáig küzdöttünk azért, hogy megtarthassuk, de találtunk egy olyan megoldást, ami számunkra is kedvező. Minden jót kívánunk a jövőjéhez.” – nyilatkozta a Fürth elnöke, Helmut Hack.

Baba személyében a napokban a Hamburger SV-hoz aláíró Matthias Ostrzolek utódját vonta szerződése alá az Augsburg. Baba, aki a 2012/2013-as szezon során a Bundesligában húsz összecsapáson lépett a gyepre 2019 nyaráig szóló szerződést írt alá.

A Fürth pár órával Baba távozása után bejelentette, hogy az afrikai helyét egy brazil veszi majd át a védelem bal oldalán, Sitya Guilherme a román Petr Ploiestitől érkezett kölcsönben.

Galeß