Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb világbajnok lépett vissza a válogatottól

Azt követően, hogy a Nationalelf korábbi csapatkaptiánya és gólkirály, Philipp Lahm és Miroslav Klose bejelentették, hogy nem lépnek többé pályára a címeres trikóban újabb védővel lett szegényebb a válogatott.

bild.de

Per Mertesacker visszalép a német válogatottságtól. A FC Arsenal alkalmazásában álló középső védő az elmúlt szezonban összecsen 66! hivatalos mérkőzést abszolvált, ennél többet egy német se. A 29 éves futballista a ‘Süddeutsche Zeitung-nak adott interjújában így indolkolta meg döntését:

“Első sorban arról volt számomra szó, hogy tíz év válogatottság után ezt a részt jómagam zárjam le.” – majd így folytatta: “Bajnok akarok lenni az Arsenállal, valamint a Bajnokok Ligájában és messzire jutni.”

Mertesacker 103-szoros válogatottnak mondhatja magát a világbajnoki címmel a csúcson akarta abbahagyni. A Hannover 96 nevelése a jövőben így csakis az Arsenálra koncetrál, ahol nagy célokat tűztek ki a hétvégén rajtoló idényre.

A védelem közepén így a következő tornákon a jelen állapotok szerint Jérome Boateng (FC Bayern München) és Mats Hummels (Borussia Dortmund) játszanak a Nationalelfben.

Galeß