Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB1: Kanta dupla, gyenge meccs Dunaújvárosban

A 18:30-kor kezdődő két mérkőzésen az MTK a Honvéddal, a Dunaújváros a Pápával játszott. Kanta duplájával magabiztosan győzött az MTK, még a másik találkozón egy gyors gólváltáson kívül nem sok minden történt.


MTK – Honvéd:
Garami mester együttese először a 10. percben szerezhetett volna gólt, Bese beadását az ötös bal sarka elől Sergio fejelt a kapufa fölé, majd Kanta 18-ról elengedett lövését Kemenes védte. Egy perccel később a Honvéd került helyzetbe, Portilla ugratta ki ziccerben Youlát, aki végül 13 méterről vállalkozott lövéssel, de ezt is blokkolták, túl sokat várt a légiós. A 34. percben megszerezte a vezetést az MTK, Kanta a mérkőzés folyamán többször is kísérletezett, de egészen eddig nem járt sikerrel. Egy szép támadás végén Bese készítette Kanta elé, aki kapásból ballal gyönyörűen tekert a hálóba, 1-0. A gól ellenére továbbra is nyomott a hazai csapat, előbb Sergio 7 méteres lövése, majd Kálnoki Kis fejese maradt ki. A szünetben 1-0-s hazai vezetéssel vonultak le a csapatok.

A második játékrész elején rögtön tesztelték Kemenest, aki ezúttal is résen volt, Sergio 7 méteres lövését tenyerelte ki. Nem sokkal később 11-eshez jutott az MTK, Baráth rántotta le Kantát a 16-oson belül, az ítéletet a sértett hajtotta végre, Kanta higgadtan emelt a kapu jobb felső sarkába, 2-0. A második találat után kicsit leült a mérkőzés, a 82. percben itt is – ott is szép védést láthattunk, előbb Kemenes védte Pölöskei 16 méteres lövését, majd a túloldalon Hegedűs tolja ki Traoré 19-ről eleresztett próbálkozását. Több gól már nem esett, így magabiztos játékkal tartotta otthon a három pontot az MTK.

Dunaújváros – Pápa:
Sok helyzetet nem jegyezhettünk fel az első félidőben, viszont az első két gól villámgyorsan követte egymást. A vezető gólt a Dunaújváros szerezte meg, Orosz Márk indult meg a jobbon, majd beadását Jakab lőtte a kapufára, majd a kialakult kavarodást követően Orosz talált a kapuba, 1-0. Sokáig azonban nem örülhettek a hazaiak, a 37. percben jött az egyenlítő találat, Frizoni baloldali szabadrúgásánál Nagy Tamás emelkedett a legmagasabbra, aki 6 méterről a jobb felső sarokba fejelt, 1-1.

A második félidőben még annyira se akadt helyzet, mint az elsőben, a mérkőzést inkább a Dunaújváros irányította, de helyzeteket nem tudtak kidolgozni, a végére el is fáradtak, az edzők cserékkel próbálták segíteni saját csapataikat, de ezek sem váltak be, a végeredmény maradt 1-1.

Eredmények:
MTK – Honvéd: 2-0 (1-0)
G: Kanta (34., 53. 11-esből) – ill. –

Dunaújváros – Pápa: 1-1 (1-1)
G: Orosz (34.) – ill. Nagy (37.)

Pék Márk