Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kínkeserves Pool győzelem

Győzelemmel kezdte a Premier League-et a Liverpool csapata, de nagyon megszenvedtek a sikerért.

Raheem Sterling – Forrás: uk.eurosport.yahoo.com

Liverpool – Southampton: 2-1
Gólszerzők: Sterling (23.), Sturridge (79.), illetve Clyne (56.)
Liverpool: Mignolet, Manquillo-Skrtel-Lovren-Johnson, Gerrard-Henderson-Lucas (Allen 63.), Sterling-Sturridge-Coutinho (Lambert 76.)
Southampton: Forster, Clyne-Yoshida-Fonte-Bertrand, Wanyama-Schneiderlin-Davis (Isgrove 82.), Tadic (Long 74.)-Pellé-Ward-Prowse

A mérkőzést a Liverpool kezdte aktívabban, Sturridge lőtt a 7. percben, de nem talált kaput. Ezután Lucas került helyzetbe egy szöglet után, de végül nem tudott lőni, majd a 14. percben Sturridge esett el a tizenhatos vonalánál, de a bíró, jogosan, nem ítélt büntetőt. A nyomás aztán meghozta a gyümölcsét, ugyan Sterling a 21. percben csak Forster kezébe lőtt, de 2 perccel később Henderson fantasztikus labdája után már pontosabban célzott és előnyhöz juttatta csapatát. A hazaiak a vezetés tudatában visszaálltak egy kicsit, így a Southampton-nak is sikerült egy helyzetet kidolgoznia, Pellé került helyzetbe, de nem talált kaput. A 34. minutumban az egész meccsen jól mozgó Ward-Prowse egy távoli szabadrúgást küldött kapura, ahelyett, hogy beadta volna, de Mignolet még épphogy ki tudta piszkálni a felső sarokból. Az első félidő hosszabbításában aztán két lehetőség is adódott, előbb Schneiderlin tekerését hárította Mignolet, majd a túloldalon Sterling lövését fogta Forster.
A második félidőben is támadásban maradtak a Szentek, és össze is jött nekik az egyenlítés az 56. percben. Egy bedobás után Tadic sarokkal továbbtette a labdát, Clyne pedig nem kegyelmezett. Ez lendületet adott a vendégeknek, és 7 perccel később a vezetést is megszerezhették volna, ha Davis tiszta ziccerben nem Mignolet kezébe gurít. 5 perccel később aztán kishíján lemásoták a góljukat, de előbb Clyne, majd Pellé elől is valahogy sikerült tisztáznia a védelemnek. A Liverpool kezdett újra ébredezni, a csereként beállt ex-Southampton játékos, Lambert lábáról lopták le a labdát. A 79. percben aztán Henderson beadása felpörgött, Sterling visszafejelte a kapu elé a labdát, Sturridge meg épphogy csak belesimított a labdába, és ezzel a kapuba juttatta. A 86. percben aztán Ward-Prowse tüzelt, de a kapus fogta, hanem ezután jött a pillanat, amikor minden Liverpool szurkoló ereiben megfagyott a vér. A 88. percben Pellé fejelt le egy labdát, ezt Schneiderlin elemi erővel küldte kapura, de Mignolet belepiszkált, így felsőléc lett, a kipattanót Long fejelhette az üres kapura, de érthetetlen módon sikerült kihagynia. Ez volt az utolsó puskapora a vendégeknek, így végül is győzelmet ünnepelhetett az Anfield közönsége.


Liverpool vs Southampton 2-1 I All Goals… by SkyTV1
Tereh Balázs