Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magabiztosan jutott BL-főtáblára a Zenit

Az orosz csapat végig jobban játszott ellenfelénél, és megérdemelten jutott a BL-főtáblájára.

Zenit – Standard Liége:
G: Rondón (30.), Hulk (bün. 54., 58.)
Zenit: Lodigin, Szmolnyikov – Garay – Lombaerts – Criscito, Fajzulin – Witsel, Satov (Anyukov 83.) – Danny – Hulk (Arsavin 90.), Rondón (Tyimoscsuk 46.)
Liége: Kawashima, Ciman – Teixeira – Faty – Van Damme, Louis (Ajderevic 69.) – M’Poku – Trebel – Mujangi Bia (Mbombo 59.), de Camargo – Watt (Ono 59.)
Kiállítva: Fajzulin (44.) ill. Faty (89.)
Sárga: Criscito (14.), Fajzulin (30.), Hulk (83.) ill. de Camargo (12.), Van Damme (53.), Ciman (62.)

A 4. percben Hulk tüzelt egy szöglet után, de nem talált kaput. 3 perccel később már Shatov került helyzetbe, de ő sem célzott pontosan. A hazaiak nagyon bekezdtek, 1 percre rá már Danny előtt adódott lehetőség, de lövését blokkolni tudták. Maradt támadásban a Zenit, a 13. minutumban Smolnikov lőtt, de ez a kísérlet is mellé ment. A 20. percben Satov száguldott el a bal oldalon, visszakészített, de Faizulin centikkel a kapufa mellé csavart. Negyed órával a félidő vége előtt aztán megtört a jég, Criscito beadása után Rondón fejelhetett, Kawashima belepiszkált ugyan a beadásba, de pont így lett jó a venezuelainak, 1-0. 1 perccel a félidő vége előtt aztán váratlan fordulat következett be. Fajzulin visszarántotta teljesen fölöslegesen de Camargo-t a félpályánál, így megkapta második sárgáját.
A második félidő 4. percében jegyezhettük fel a belgák első helyzetét, egy szöglet után Louis lőtt távolról, de Lodigin hárítani tudott. Az 53. percben egy kontrából megindultak a hazaiak, ami során Szmolnyikovot buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Hulk magabiztosan bevágta. Egy perccel később akár tovább is növelhette volna előnyét az orosz csapat, de Satov lövését Kawashima védte. Az 58. percben aztán Hulk labdát szerzett a felezővonalnál, egymaga befűzött 3 embert, majd a kapuba passzolt, nagyon szép szóló gól. A 68. percben de Camargo közel járt a szépítéshez, de pont oda fejelte a labdát, ahol Lodigin állt. A 73. percben ismételten ő veszélyeztetett, de lövésébe Lombaerts még pont bele tudott vetődni. A 89. percben Hulk ugratta ki Szmolnyikovot, akit Faty lerántott, így ő is mehetett zuhanyozni.
André Villas-Boas elégedett lehetett csapata teljesítményével, akik így nyugodtan figyelhetik az est többi meccsét.

Tereh Balázs